18 maart 2004
Ford C-MAX (2003 - 2010)

Ford C-MAX (2003 - 2010)

Ford Focus C-MAX voorzien van anti allergeen interieur

Autozine
18 maart 2004 | Goed nieuws voor alle automobilisten die aan een allergie lijden: in Keulen heeft vandaag de TÜV Rheinland Group, een gezaghebbende instantie die waakt over kwaliteitsstandaards voor consumentengoederen, haar keurmerk verleend aan het anti-allergeen interieur van de Ford Focus C-MAX. Het is voor het eerst dat onafhankelijke, externe deskundigen verklaren dat het interieur van een auto volledig bestaat uit materialen die de kans op een allergische reactie tot een minimum beperken.
 

Voorafgaand aan het verlenen van het keurmerk, is er een reeks uitgebreide en wetenschappelijk onderbouwde tests uitgevoerd volgens de strenge procedures die de TÜV hiervoor hanteert. Op verzoek van Ford zijn alle materialen uitvoerig getest op de aanwezigheid van stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Daarnaast zijn er ook dermatologische proeven uitgevoerd op alle componenten die langdurig in aanraking kunnen komen met de huid, zoals bekleding, vloermatten en gordels.

Ford C-MAX (2003 - 2010)

"Allergieen worden nog steeds onderschat. Ze zijn niet leeftijdsgebonden maar wel van grote invloed op de levens van heel veel mensen", zegt Derrick Kuzak, Vice President Product Development bij Ford Europa. "Daarom heeft Ford besloten om dit initiatief uit te breiden en de kosten hiervoor niet door te berekenen. Ford is van plan om in de toekomst nieuwe modellen te laten testen volgens de criteria van de TÜV. Voor modellen die reeds op de markt zijn, komen materialen beschikbaar die voldoen aan de eisen van het TÜV-keurmerk. Deze verandering zal niet van de ene op de andere dag worden doorgevoerd, maar op den duur willen wij alleen nog maar anti-allergene interieurs in onze auto's", aldus Kuzak.

Dit betekent echter niet dat Ford modellen die nog niet zijn voorzien van het TÜV-keurmerk, ongeschikt zouden zijn voor mensen met een allergie. Ford past sinds 1984 internationaal stringent materiaalbeheer toe op alle auto's, waarbij er met name op wordt gelet dat de gebruikte materialen geen negatieve invloed hebben op de gezondheid van de inzittenden. Dezelfde strenge eisen worden ook gesteld aan leveranciers.

In de ontwerpfase van de passagiersruimte en bij de selectie van de materialen voor de Ford Focus C-MAX, heeft Ford consequent het gebruik vermeden van materialen als latex of nikkel, die een allergische reactie kunnen oproepen bij mensen die overgevoelig zijn voor deze materialen. De Ford Focus C-MAX is daarnaast ook uitgerust met een effectief pollenfilter, dat eveneens is goedgekeurd door de TÜV. De filter voorkomt dat er stuifmeel, waar astmatici in het bijzonder last van hebben, het interieur van de auto binnendringt.

Ford C-MAX (2003 - 2010)

Het keurmerk van de TÜV is volgens Ford ook interessant voor mensen die niet gevoelig zijn voor bepaalde stoffen. Een belangrijk onderdeel van de tests die door de TÜV zijn uitgevoerd, bestond uit een grondige analyse van de luchtkwaliteit in de passagiersruimte waarbij de concentratie van organische stoffen als formaldehyde, fenollen, ftalaten of oplosmiddelen werd gemeten.