16 augustus 2002
Fiat Ulysse

Fiat Ulysse

de nieuwe fiat ulysse staat vanaf nu bij de dealers

Autozine
16 augustus 2002 | De nieuwe Ulysse staat vanaf heden in de showroom van de Fiat-dealers. Deze nieuwe ruimteauto van Fiat is leverbaar vanaf € 29.950 en moet daarmee zowel op het vlak van vormgeving als techniek een belangrijk model voor Fiat worden. De Italiaanse ruimteauto krijgt het karakteristieke gezicht van de nieuwe modelgeneratie mee en is in alle richtingen gegroeid. Zijn maten: 475 centimeter lang, 186 breed en 175 centimeter hoog. De korte motorkap, de grille en koplampen, de panoramische voorruit en de boogvormige a-stijlen verlenen hem een typische Fiat uitstraling. Aan de achterkant vallen de hoog doorgetrokken achterlichtblokken en de grote achterdeur op.
Nieuwe vloermatten voor de Fiat Ulysse?
Dat kan! Vanaf € 80,-
Just Carpets.nl

Het interieur van de Ulysse is modern met grote ramen, een kleurcontrast tussen boven- en onderzijde van het dashboard met daarin drie centraal geplaatste meters, rond het stuurwiel gemonteerde bedieningselementen, een hoog geplaatste schakelpook en een indicatiepaneel recht voor de rijder. Uiteraard is ook in de Ulysse een hoofdrol weggelegd voor het Connect telematicasysteem, dat in dit geval een fors 7 inch beeldscherm heeft meegekregen. De nieuwe Fiat Ulysse kan afhankelijk van zijn inrichting vijf tot acht personen vervoeren. De voorstoelen zijn desgewenst draaibaar uitgevoerd (Captains Seats) zodat de voorste zitmeubels samen met de uitneembare en omklapbare stoelen op de tweede en derde zitrij ook bij een stop onderweg optimaal kunnen worden benut. Zo kan er ook een soort zithoekje worden gecreeerd rondom de middenstoel die dienst kan doen als tafeltje. De laadruimte meet maximaal bijna drie kubieke meter, bij een laadlengte van 220 centimeter.

Fiat Ulysse

Er is een keuze uit twee benzinemotoren en twee direct ingespoten turbodiesels met common-rail techniek. Bij de benzine krachtbronnen ligt het niveau op 100 kW/136 pk en een trekkracht van 190 Nm. Dat vertaalt zich in een acceleratie van nul naar honderd in 11,2 seconden en een top van 185 kilometer per uur. De Ulysse 3.0 V6 24V levert 150 kW/204 pk en 285 Nm. Dit staat borg voor een top van 205 kilometer per uur en een sprint naar 100 km/h binnen 10 tellen. Vanaf 34.950 euro is er de Ulysse 2.0 16V JTD. Deze levert 80 kW/109 pk en een trekkracht van 270 Nm. De standaardsprint doet een dergelijke Ulysse in 13,4 seconden en hij laat een topsnelheid van 174 kilometer per uur noteren. De overtreffende trap op turbodieselgebied is de 2.2 16V JTD, een common-rail krachtbron die 94 kW/128 pk levert en een trekkracht van 314 Nm in huis heeft. Hij gaat in 12,6 seconden naar de honderd en laat een top van 182 kilometer per uur noteren. Er is een keuze uit een handgeschakelde vijfversnellingsbak en een automatische transmissie.

KwikFit
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum