28 augustus 2009
Fiat Sedici

Fiat Sedici

Facelift voor Fiat Sedici

Autozine
28 augustus 2009 | De Fiat Sedici is vernieuwd en heeft een sterkere en zuinigere motor. Of er voor voor- of vierwielaandrijving wordt gekozen, de Italiaanse SUV heeft altijd de 4x4 bodykit.
 

Opnieuw is Fiat erin geslaagd bij één van haar modellen de uitstoot terug te dringen met als gevolg een groener label. De handgeschakelde Fiat Sedici 1.6 4x2 heeft door aanpassing van het motormanagement 13 pk meer gekregen. Toch is de CO2-uitstoot met 14 gram per kilometer afgenomen. Gevolg hiervan is dat het milieulabel van C naar B is gegaan. Het koppel van de Euro5 benzinemotor is gestegen van 145 naar 156 Nm.

Fiat Sedici

De nieuwe neus van de Fiat Sedici is in lijn met de rest van de Fiat familie. Tevens zorgen nieuwe velgen, lakkleuren en interieurstoffen ervoor dat de compacte SUV een moderne uitstraling heeft.

De Fiat Sedici is verkrijgbaar als 4x2 en als 4x4 en met een 120 pk sterke 1.6 zestienkleps-benzinemotor. De nieuwe Sedici is verkrijgbaar vanaf € 17.995. Of er voor voor- of vierwielaandrijving wordt gekozen, de Italiaanse SUV is altijd voorzien van de 4x4 bodykit. De Sedici is er per direct ook in een complete lanceringsuitvoering: de 'Young'. Voor € 500 is de compacte SUV dan voorzien van donker getint glas, 16' lichtmetaal en een radio/CD/MP3-speler met een center speaker op het dashboard.

Fiat Sedici