4 januari 2007
Fiat Scudo (2007 - 2013)

Fiat Scudo

Fiat introduceert nieuwe Scudo

Autozine
4 januari 2007 | Als aanvulling op de bestelvariant biedt de nieuwe Scudo ook mogelijkheden voor personenvervoer (Combi en Panorama) in drie verschillende versies. De eerste (Combi) is bedoeld om man en materieel te vervoeren. De tweede (Panorama Family) is onder andere geschikt voor grote families. De derde (Panorama Executive) is geschikt om (zaken)mensen te vervoeren (bijvoorbeeld als hotel/vliegveld shuttle).

Het ontwerp van de nieuwe Fiat Scudo is geheel nieuw. De Scudo wordt leverbaar in drie personenvervoeruitvoeringen te weten de Combi-uitvoering, de Panorama Family en Panorama Executive. Deze uitvoeringen zullen allen in een 8- of 9-persoonsuitvoering, in zowel korte als lange wielbasis beschikbaar komen.

Fiat Scudo (2007 - 2013)

De zitpositie is lager en comfortabeler dan gebruikelijk in dit segment. De stoelen zijn op diverse manieren te verstellen en het stuurwiel is in zowel hoogte als diepte (axiaal) verstelbaar. De middenconsole herbergt het bedieningspaneel voor de verwarmingsunit, de optionele radio en CD-wisselaar en bovenop is een scherm geplaatst voor de optionele tripcomputer of het navigatiesysteem. Aan beide uiteinden van het dashboard zijn (afhankelijk van de uitvoering standaard) bekerhouders en aflegbakjes leverbaar. Boven de voorruit is een aflegruimte met 3 separate vakken.

De nieuwe Scudo zal worden geleverd met een drietal dieselmotoren, allemaal commonrail diesel met MultiJet inspuiting. Het motorenprogramma ziet er als volgt uit:

Fiat Scudo (2007 - 2013)
  • 1.6 MultiJet 16v: 90 pk / 180 Nm 5-versnellingsbak
  • 2.0 MultiJet 16v: 120 pk / 300 Nm 6-versnellingsbak
  • 2.0 MultiJet 16v DPF: 136 pk / 320 Nm 6-versnellingsbak

Alle motoren hebben 4-cilinders met 16 kleppen en voldoen aan de Euro-4 normen. De 136 pk-versie is voorzien van een Diesel Partikel Filter en heeft een roetdeeltjesemissie van 3 mg/km en komt daardoor in aanmerking voor een milieupremie van € 400.

De belangrijkste standaarduitrusting van de nieuwe Scudo omvat onder meer:

Fiat Scudo (2007 - 2013)
  • ABS met EBD
  • Bestuurders- en passagiersairbag
  • Stuurbekrachtiging
  • Axiaal verstelbaar stuurwiel
  • Elektrisch verstelbare buitenspiegels en elektrische ramen
  • Centrale (laad)deurvergrendeling met afstandsbediening (laadruimte separaat van de cabine afsluitbaar)
  • Verstelbare bestuurdersstoel met passieve (zitvlak) hoogteverstelling

Enkele nieuwe opties zijn verlichtings-, regen- en parkeersensoren, Bluetooth, navigatie-systeem met pictogrammen of met kaarten, veiligheidsvoorzieningen als ESP met MBA (mechanical brake assist) en zij- en gordijnairbags (Panorama). De nieuwe Scudo Combinato is er vanaf € 29.545.

KwikFit
Fiat Scudo nu ook als Winner EditionFiat Scudo nu ook als Winner Edition
26 augustus 2008
Michael Schumacher in Fiat commercialMichael Schumacher in Fiat commercial
22 januari 2007
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum