10 april 2009
Fiat Qubo

Fiat Qubo

Fiat produceert driemiljoenste auto in Turkije

Autozine
10 april 2009 | Het 3 miljoenste voertuig dat in de Tofas fabriek in Bursa (Turkije) geproduceerd werd is een Fiat Qubo, de originele auto ontstaan uit de Fiat/PSA joint venture. Een historisch moment, dat de succesvolle samenwerking tussen de Fiat Groep en Koc Holding, 41 jaar geleden aangegaan, onderstreept.

De Tofas fabriek waar meer dan 7000 mensen werkzaam zijn, heeft een productiecapaciteit van 400.000 eenheden per jaar. Hiermee is het één van de belangrijkste strategische productiecentra van Fiat in de wereld. In de fabriek worden de Fiat Linea, Qubo, Albea, Palio Sole en Doblò geproduceerd. Ook worden de bedrijfswagens van Fiat Professional: Fiorino en Doblò Cargo hier gemaakt.

Fiat Qubo

Ali Pandir, CEO van Tofas verklaart: "Deze mijlpaal is te danken aan de stabiele kracht van de oprichters, KOC Holding en Fiat. Bovendien wil Tofas de belangrijke industriële positie die het binnen Fiat heeft verworven, versterken. Wij zijn er immens trots op dat onze productielijn drie miljoen auto's heeft voortgebracht. Wij zijn ook uitermate trots op onze medewerkers die dit voor elkaar hebben gekregen".

De Fiat Qubo heeft een belangrijke rol gespeeld in de stijging van de productie bij Tofas, zowel in Turkije als in de Europese exportmarkten.

XLLease
Fiat biedt rolstoeluitvoering QuboFiat biedt rolstoeluitvoering Qubo
5 januari 2012
Fiat Qubo tijdelijk als Trekking LimitedFiat Qubo tijdelijk als Trekking Limited
28 mei 2010
Fiat Qubo nu leverbaar met dieselmotorFiat Qubo nu leverbaar met dieselmotor
7 januari 2009
Fiat Qubo nu bij de dealerFiat Qubo nu bij de dealer
31 oktober 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum