27 maart 2012
Fiat Punto

Abarth Punto

Abarth introduceert Punto SuperSport

Autozine
27 maart 2012 | Abarth heeft haar roots in de racerij. De nieuwe Abarth Punto SuperSport wil die band versterken met een speciale editie. De 180 pk sterke Abarth Punto SuperSport is onder meer te herkennen aan het historisch verantwoorde Campovolo Grey. De Abarth Punto SuperSport is vanaf volgende maand te bestellen voor 26.200 euro.

Op zoek naar een Fiat Punto?
bynco heeft er 9 vanaf € 6.645,-

Fiat Punto

Het draait bij de Abarth Punto SuperSport om het erfgoed van Abarth. Vandaar de keuze voor Campovolo Grey, een exterieurkleur die een ode vormt aan de vele racesuccessen van het merk. Ook een link naar het verleden is de deels in matzwart uitgevoerde motorkap, wat ook geldt voor het dak. In de racerij werden zo hinderlijke lichtreflecties voorkomen.

Fiat Punto

Verder kenmerkt het exterieur zich door de SuperSport-aanduiding op de achterzijde. De sportieve uitstraling wordt onderstreept door de zwarte 18-inch velgen met rode remklauwen. De Abarth Punto SuperSport is verder voorzien van kuipstoelen met rode en gele stiksels. Het lederen stuurwiel en het "Jaeger" instrumentarium zijn eveneens voorzien van deze twee kenmerkende stiksels. Verder zijn de pedalen van de Punto SuperSport van roestvrijstaal en voorzien van het Abarth-logo.

De Abarth Punto SuperSport wordt aangedreven door een 180 pk (15 pk meer dan Abarth Punto) sterke 1.4 MultiAir-benzinemotor, die zijn koppel van 270 Nm levert bij 2.500 t/min. De sprint van 0 naar 100 km/h neemt 7,6 seconden in beslag, terwijl de topsnelheid 220 km/h bedraagt.

De Abarth Punto SuperSport is volgende maand te bestellen vanaf € 26.200,- bij de Abarth-dealers in Amsterdam, Houten, Nunspeet en 's Hertogenbosch.

AutoCoach
Fiat verlaagt uitstoot PuntoFiat verlaagt uitstoot Punto
12 februari 2014
Fiat Punto in prijs verlaagdFiat Punto in prijs verlaagd
22 januari 2014
Fiat verlaagt uitstoot Punto MultiJetFiat verlaagt uitstoot Punto MultiJet
29 januari 2013
Nieuwe Fiat Punto nu bij de dealerNieuwe Fiat Punto nu bij de dealer
16 april 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum