17 juni 2003
 

Fiat Punto Classic

Fiat introduceert derde generatie Punto

Autozine
17 juni 2003 | Een nieuw design, een ingrijpend gewijzigd en beter afgewerkt interieur, een stevig aangepast onderstel dat de rijeigenschappen naar een hoger niveau brengt, drie nieuw ontwikkelde motoren, keuze uit twee verschillende automaten en keus uit liefst veertig verschillende uitvoeringen waaronder een bifuel versie; dat is in het korte de nieuwe Fiat Punto. De nieuwe Punto staat vanaf medio juni in de showroom van de Nederlandse Fiat-dealers voor een vanafprijs van € 11.795,-.

Fiat Auto maakt zich op voor de lancering van de derde generatie Fiat Punto. Een model met een meer eigen karakter, met brede range van motoren en versnellingsbakken en een hoogwaardiger afwerking dan voorheen. Dat motoren zijn een 1.3 Multi-jet 16V (70 pk) en 1.9 Multi-jet 8V (100 pk). Daarnaast kent de nieuwe Punto de primeur van de 1.4-16V benzinekrachtbron. Daar komen bij: twee automatische transmissies (de Dualogic en de Speedgear), de mogelijkheid van een links en rechts afzonderlijk instelbare klimaatregeling en een in twee standen instelbare stuurbekrachtiging. Punto is als enige auto in zijn segment ook leverbaar in een Natural Power uitvoering, die geschikt is voor gebruik op benzine en natuurlijk aardgas. Het veiligheidspakket omvat: ESP stabiliteitsregeling, ASR antislipregeling, MSR anti-blokkeertechniek tijdens gecombineerd remmen en terugschakelen en een hellingrem die wegrijden op een helling tot een fluitje van een cent maakt.

Fiat Punto Classic

Vanzelfsprekend wordt de Punto ook in zijn nieuwe generatie in een drie- en vijfdeurs uitvoering geleverd. Dashboard, het instrumentenpaneel en de afwerking zijn in de Nuovo Punto nieuw ontworpen. Zo valt bijvoorbeeld op dat de voorkant in dit nieuwe model in tegenstelling tot het bestaande model identiek is bij de drie- en vijfdeurs, terwijl er juist wel meer verschil is tussen het design van de sportieve en de meer op comfort gerichte uitvoeringen. Overigens zijn ook de afmetingen van de beide versies nieuw: 166 centimeter breed, 148 centimeter hoog en respectievelijk 384 centimeter lang voor de driedeurs en 386 centimeter voor de vijfdeurs.

In de nieuwe generatie Fiat Punto hangt het onderscheid in design van de voorpartij niet langer samen met de keuze voor de drie- of vijfdeurs, maar veel meer met het karakter van de gekozen uitvoering. Daarbij vallen verschillen op aan de grille (die zijn niet alleen anders ontworpen, maar verschillen ook waar het om de afmetingen gaat) en de luchtinlaten in de bumperspoilers. Naast de nieuwe vormen krijgt de Nuovo Punto opvallende, nieuw ontworpen koplampen mee, die in helder glas zijn uitgevoerd. Ook chroom- en honingraataccenten verlenen de voorpartij een nieuw en toch steeds herkenbaar karakter. Ook de achterkant van de beide carrosserievarianten is door Fiat Auto Centro Stile nieuw ontworpen. Zo valt de nieuwe lijn en techniek van de achterlichtblokken op, maar is het ontwerp van de achterdeur en de bumperspoiler eveneens nieuw.

Fiat Punto Classic
KwikFit
Nieuwe instapversie Fiat Punto ClassicNieuwe instapversie Fiat Punto Classic
5 mei 2009
Fiat Punto Classic wordt prijsvechterFiat Punto Classic wordt prijsvechter
4 januari 2006
Fiat Abarth familie flink uitgebreidFiat Abarth familie flink uitgebreid
28 april 2004
Fiat introduceert Punto AbarthFiat introduceert Punto Abarth
3 maart 2003
 

Info

Techniek

Prijs

Forum