1 juli 2021
Fiat 500X

Fiat 500X

Fiat introduceert 500 Yachting

Autozine
1 juli 2021 | De Fiat 500X Yachting is de eerste "openlucht" 500X. De introductieversie is net als de Fiat 500 Yachting geïnspireerd op de luxe zeilsport en is leverbaar in een speciale kleurstelling die gewijd is aan de "Yacht Club Capri". Het uiterlijk van de 'launch editions' van de Fiat 500X en Fiat 500 Yachting zijn een eerbetoon aan de "Yacht Club Capri"; een van de meest prestigieuze zeilclubs in Italië. De stijl is geïnspireerd op zeilen en de elegantie van luxe boten. Zo is zowel de auto als kap blauw en verfraaien verchroomde designelementen beide modellen. Als blijk van exclusiviteit van de samenwerking met Yacht Club Capri, pronkt een "Yacht Club Capri"-logo op de zij- en achterkant van de twee Collectors' Editions.

Op zoek naar een Fiat 500X?
bynco heeft er 15 vanaf € 15.840,-

Fiat 500X

De 500X Yachting komt bovenop de Cross- en Sport-varianten en is de eerste "openlucht" 500X. Met een druk op de knop opent de elektrische kap en is een vrije blik op de hemel mogelijk. De introductieversie wordt geleverd in het exclusieve "Blue Venezia" en heeft een blauwe, elektrisch bedienbare kap. De spiegelkappen en deurgrepen zijn afgewerkt met geborsteld chroom. Een blauwe en ivoorkleurige lijn versterkt het profiel van de auto. Deze loopt ter hoogte van de taillerail en doet denken aan de lijn van boten. Ook gloednieuw en exclusief zijn de 18 inch lichtgewicht lichtmetalen velgen met zeeblauwe designelementen.

Fiat 500X

De op zeilsport geïnspireerde elegantie is ook te zien in het interieur. De witte soft-touch stoelen zijn voorzien van een blauw geborduurd 500 "print". Op de aluminium dorpelplaten siert een "Yachting"-logo en de auto is voorzien van een mahonie dashboard; een andere verwijzing naar de typische ontwerpelementen van boten van de Dolce Vita-jaren. Ook de sleutelcover heeft ook een nieuw uiterlijk gekregen, in stijl met de carrosseriekleur.

De speciale 500-versie is eveneens een eerbetoon aan de "Yacht Club Capri" en geeft een knipoog naar de zee. Te beginnen met de kleur "Blu Dipinto di Blu", die verwijst naar de intense tinten van de zee bij Capri, maar ook naar de wereld van zeilen. De compacte italiaan heeft verchroomde inzetstukken in de grille, diamantgeslepen zwarte spiegelkappen en 16-inch lichtmetalen velgen. De nieuwe Collectors' Edition krijgt een elektrisch blauw dak. Aan de zijkant van de Fiat 500 Yachting pronkt een exclusief Yacht Club Capri-logo en een zilver/blauwe lijn die refereert aan de lijn van (zeil)jachten.

De designelementen zetten zich voort in het interieur. Voor een elegante uitstraling is het dashboard gemaakt van hout. In contrast met de zwarte omgeving zijn de stoelen met inzetstukken in Frau-leer ivoorkleurige en is het geborduurde 500-logo blauw.

De Fiat 500X Yachting wordt eind augustus en de Fiat 500 Yachting eind september 2021 bij de Nederlandse dealer verwacht. Prijzen worden later bekend gemaakt.

Fiat maakt prijs 500X Sport bekendFiat maakt prijs 500X Sport bekend
8 november 2019
Fiat introduceert 500X SportFiat introduceert 500X Sport
12 september 2019
Nieuwe 1.0 motor voor Fiat 500XNieuwe 1.0 motor voor Fiat 500X
6 december 2018
Fiat 500X ondergaat faceliftFiat 500X ondergaat facelift
7 september 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum