10 november 2015
Fiat Fullback
Nieuws

Fiat Fullback

Fiat onthult Fullback pickup

10 november 2015 - Fiat introduceert de Fullback. De Fullback-range bestaat uit vier configuraties, drie uitrustingsniveaus, drie motoren en twee versnellingsbakken. Eind tweede kwartaal 2016 staat de Fiat pick-up bij de Nederlandse Fiat Professional dealer.

De Fullback is Fiat Professional's nieuwe medium-duty pick-up truck en maakt zijn werelddebuut op de Dubai International Motor Show, de grootste autoshow van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De auto is afgeleid van de belangrijke positie die een speler inneemt tijdens rugby of American football. De nieuwe Fiat staat eind tweede kwartaal 2016 bij de Nederlandse Fiat Professional dealer.

Fiat Fullback

Het aanbod bestaat uit vier configuraties: Single Cab, Extended Cab, Double Cab en Chassis en drie uitrustingsniveaus. Om in Nederland in aanmerking te komen voor grijs kenteken, zal zowel de Extended Cab als Double Cab aangepast worden. Bij de Extended Cab wordt er een schot geplaatst, terwijl de auto verlengd wordt als het gaat om de Double Cab. De verlenging wordt lokaal verzorgd door Veth Automotive.

Alle Fullback-versies hebben een maximum hoogte van 1.780 mm, zijn tot 1.815 mm breed en beschikken over een wielbasis van 3.000 mm. De lengte varieert afhankelijk van de configuratie: 5.155 mm (Single Cab), 5.275 mm (Extended Cab), 5.285 mm (Double Cab). Ook de lengte van het laadgedeelte kan verschillen: 2.265 mm (Single Cab), 1.850 mm (Extended Cab) en 1.520 mm (Double Cab). Het laadvermogen kan afhankelijk van de uitvoering, oplopen tot 1.100 kg.

In Europa komt de Fullback beschikbaar met een 2.4 turbodiesel die is opgetrokken uit aluminium en biedt twee vermogens: 150 of 180 pk. De krachtbron wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een vijftrapsautomaat met sportmodus.

De Fiat Fullback pick-up truck komt beschikbaar met achterwiel- of vierwielaandrijving en staat eind tweede kwartaal 2016 bij de Nederlandse Fiat Professional dealer.