16 juni 2004
 

Fiat Multipla

Nieuwe generatie Fiat Multipla vanaf september bij de dealer

Autozine
16 juni 2004 | De Fiat Multipla heeft de afgelopen jaren flink van zich doen spreken. Dat was zeker niet alleen vanwege zijn inderdaad herkenbare en praktische concept. De compacte MPV oogstte veel lof omdat hij een riante interieurruimte wist te koppelen aan een maximale veelzijdigheid. Dezelfde kwaliteiten bezit de Nuova Multipla: hij biedt zitruimte aan zes volwassen personen alsmede voldoende inhoud voor de bagage. De nieuwe Multipla is met een lengte van 409 centimeter precies 10 cm gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. De eigenzinnigheid is er helaas uit.
AutoCoach

De Nuova Multipla de nieuwste techniek mee. Zo is de Multipla leverbaar met een in het dashboard geintegreerde Bluetooth module. De Multipla herkent daarmee de GSM op afstand en maakt draadloos contact. De werking is dan precies gelijk aan die van een speciale autokit met telefoonhouder.

Fiat Multipla

Alhoewel de eigenzinnige vorm helaas is ingeruild voor een onopvallend jasje, blijft het totaalconcept behouden en wordt de Multipla weer volgens het Space-Frame principe gebouwd. Met een lengte van 409 cm is de auto zeer handelbaar en is de kleine draaicirkel (5,5 meter) handig voor stadsgebruik. Binnenin is op twee rijen van drie stoelen plaats voor zes personen. Daarbij zijn alle individuele stoelen even groot en heeft ook de passagier midden voorin een beenruimte door de hoog geplaatste schakelpook en de vlakke vloer. Voorin kan ook worden gekozen voor een opstelling met twee stoelen plus een opbergbox met koelvak in het midden. De koeling meet dan 18 liter en kan drie anderhalveliter flessen bergen. Hij is trouwens ook geschikt om warm te houden.

Zowel de middenstoel voorin als de drie achterstoelen zijn omklapbaar en uitneembaar. Achterin kunnen de zitmeubels op twee posities (15 centimeter verschoven) worden geplaatst, zodat het accent wat meer op de beenruimte of de beschikbare bagageruimte komt te liggen. In normale opstelling biedt de Nuova Multipla al een forse 430 liter bagageruimte. Met de stoelen in de voorste positie neemt dat toe tot 540 liter en met de achterstoelen omgeklapt of verwijderd groeit dat naar behoefte naar 1.300 liter (1.850 liter tot aan het dak).

Bij de nieuwe Multipla is er een keuze uit drie motoren. Naast de 103 pk (76 kW) en 144 Nm sterke 1.6 Torque 16v benzinemotor is er de 115 pk (85 kW) en 205 Nm sterke 1.9 JTD direct ingespoten common rail turbodieselmotor. Ze halen respectievelijk een top van 170- en 176 kilometer per uur, sprinten naar honderd in 12,6- en 12,2 seconden. Gemiddeld verbruik: 8,6- en 6,4 liter op 100 kilometer. De speciale wafel bodemconstructie van de Multipla biedt mogelijkheden om zonder ruimtebeslag extra tanks te monteren. Die optie wordt optimaal benut door de derde motorvariant: de 1.6 Natural Power uitvoering, die op benzine en aardgas kan rijden. Hij is goed voor 92 pk (68 kW). Op benzine evenaart hij de 103 pk van de 1.6 16v benzineversie. Deze milieu-uitvoering heeft een actieradius van ruim 400 kilometer op de inhoud van de aardgastanks, drie cilinders die vrijwel onzichtbaar onder de vloer zijn bevestigd. De inhoud van deze tanks: 26,5 kilogram gas. Daarnaast is er 38 liter benzine aan boord. Zodat er ruim 800 km met de auto kan worden gereden voordat er getankt moet worden.

Fiat Multipla

De nieuwe Fiat Multipla is vanaf september in ons land leverbaar in de volgende vier uitrustingsniveaus: Active, Active Plus, Dynamic en Dynamic Plus.

KwikFit
Nieuwe Fiat Multipla nu ook als VANNieuwe Fiat Multipla nu ook als VAN
11 oktober 2004
 

Info

Techniek

Prijs

Forum