11 oktober 2004
 

Fiat Multipla

Nieuwe Fiat Multipla nu ook op grijs kenteken

Autozine
11 oktober 2004 | Begin september werd de nieuwe Fiat Multipla personenauto in Nederland geintroduceerd. Voor Fiat Bedrijfswagens het moment om te starten met het ontwikkelen van de Multipla VAN op grijs kenteken. Door de unieke vormgeving van de Multipla kon de ombouw tot BPM-vrije variant beperkt blijven tot de montage van een tussenschot.

Zoals bekend van de Multipla met geel kenteken, werd het uiterlijk ingrijpend aangepast. Het design ligt nu meer in lijn met het familiegezicht van de Fiat personenauto's, maar is het eigenwijze element helaas kwijtgeraakt. In het interieur werd het unieke 3+3-concept (geel kenteken) en 3-zits+volop laadruimte (grijs kenteken) gehandhaafd.

Fiat Multipla

De laadruimte is voorzien van een vlakke laadvloer die is bekleed met stof. Het laadvolume is bijna 2 kubieke meter, waarmee de Multipla VAN zich in positieve zin onderscheidt van de meeste concurrenten in deze klasse, die qua volume onder de twee kuub blijven. Bovendien heeft de Multipla VAN een hoekige, functionele laadruimte die uitstekend geschikt is voor het vervoer van allerlei soorten lading, maar bijvoorbeeld ook voor de inrichting als serviceauto. De laadruimte is vanaf drie kanten toegankelijk -via de grote achterklep en via de achterdeuren links en rechts.

De Multipla VAN onderscheidt zich door zijn ruime cabine, met zitplaatsen voor drie personen. Daarmee is het een geschikte bedrijfsauto voor ondernemingen die kleine ploegen mensen op weg sturen, zoals aannemers, loodgieters, elektrische installatiebedrijven.

De Fiat Multipla VAN wordt geleverd met een tweetal motoren. Allereerst met de 115 pk sterke 1.9 JTD common-rail turbodieselmotor. De tweede troef is de 1.6 16v benzine/aardgas motor, Natural Power genaamd (voorheen Bipower).

Fiat Multipla

Tot op heden werd de Multipla VAN grijs kenteken aangeboden als SX en ELX. Met de komst van de volledige nieuwe Multipla worden dezelfde versienamen gebruikt als in het geval van de geel kenteken versie, te weten Active en Dynamic. Bovendien zijn er twee Plus varianten toegevoegd. De extra uitrusting van de Active Plus-versies t.o.v. de Active bestaat uit een handbediende airconditioning en een Radio/Cd-speler. De meerprijs van de Active Plus t.o.v. de Active is € 690,-. De meerprijs van de Dynamic Plus t.o.v. de Dynamic is € 855,-.

Nieuwe Fiat Multipla vanaf septemberNieuwe Fiat Multipla vanaf september
16 juni 2004
 

Info

Techniek

Prijs

Forum