9 augustus 2005
Fiat Idea

Fiat Idea

Nieuwe instapversie voor Fiat Idea

Autozine
9 augustus 2005 | Onlangs is het Fiat Idea progamma uitgebreid met een nieuwe instapversie, de Idea Actual. Hierdoor wordt Fiats interpretatie van de midsize-MPV voor een bredere kopersgroep toegankelijk. Er is nu een Fiat Idea vanaf € 15.495,-.

De Fiat Idea Actual en Actual Plus worden aangedreven door een nieuwe, 75 pk sterke 1.4 8v viercilinder benzinemotor. De basisuitrusting is op enkele punten aangepast om tot deze prijsstelling te komen. Desondanks wordt de Fiat Idea Actual standaard geleverd met elektrisch bedienbare ramen voor, centrale portiervergrendeling met afstandbediening, bumpers in carrosseriekleur, verticaal en axiaal verstelbaar stuurwiel, in hoogte verstelbare bestuurderstoel en Dual drive stuurbekrachtiging.

Fiat Idea

Om beter in te kunnen spelen op de wensen van de klant, is recentelijk onderzoek verricht onder Idea-eigenaren. Gewilde opties blijken de Dualogic semi-automatische versnellingsbak en airconditioning te zijn. Naar aanleiding van deze onderzoeksresultaten heeft importeur Fiat Auto Nederland de uitrustingniveau's van de Idea aangepast. Met uitzondering van de Idea Actual zijn alle versies voortaan standaard uitgerust met airconditioning. Daarnaast zijn er drie Dualogic-varianten geintroduceerd: de 1.4 16v Active Plus Dualogic (vanaf € 18.095,-), de Dynamic Plus Dualogic en de 1.3 MultiJet 16v Dynamic Plus Dualogic.

De handgeschakelde versies met de 1.4 16v motor worden voortaan uitgerust met een 6-versnellingsbak, waardoor de Idea iets sneller en zuiniger wordt. Overigens voldoen alle Idea-motoren, dus ook de 1.3 MultiJet 16v (70 pk) en de 1.9 JTD (100 pk) common-rail turbodiesels, aan de Euro4-norm.

In navolging van de Fiat Punto en Stilo is de Idea nu ook leverbaar in Young-uitvoering. De Fiat Idea Young is gebaseerd op de Active Plus uitvoering met toevoeging van 15 inch lichtmetalen wielen en een Blaupunkt radio/Cd-speler met zes speakers.

Gesigneerde Fiat Idea voor UnicefGesigneerde Fiat Idea voor Unicef
24 oktober 2004
Fiat Idea in reclame met George ClooneyFiat Idea in reclame met George Clooney
28 september 2004
Fiat Idea maakt debuutFiat Idea maakt debuut
21 oktober 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum