28 november 2021

Forum Fiat Idea

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 juli 2016

Ervaring met Idea: Automaat beetje schokkerig en regelmatig olie verversen anders werkt de bak niet altijd goed. Soms start hij moeilijk; lijkt alsof de batterij niet sterk genoeg ism maar dat is niet het geval. Radio gaat spontaan uit of aan, ook als je langer stilstaat en dan kan je de volgende dag niet weg omdat de accu leeg is. Erg hinderlijk vind ik de achtervering: erg stug, vooral bij drempels moet je bijna stil gaan staan. Volgens garage schijnt achtervering met torsiestaaf vering die regelmatig brak en hebben ze die bij alle Idea's vastgelast? Daardoor stug volgens de man. Wel veel ruimte, maar stoelleuningen kunnen beter. Verder redelijk goed.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit2 jaar
KM-stand124.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor7
  
 
Reactie van: Hansrens53, datum: 21 maart 2020

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleemm alleen automaat gaat soms niet in de juiste versnelling. Kan dat ook met olie verversen te maken hebben. Ik heb de auto nu 3 maanden, voor de rest fijne auto. Heeft iemand wat oplossingen voor mij?

  

, datum: 31 juli 2013

Ervaring met Idea: Kopen! Goede ruime auto.
Alleen 1 probleempje waar ik niet uitkom. Soms start hij niet, net of de accu leeg is; dat geluid. Wacht ik 10 minutenen dan starten en lopen. Wie helpt mij aan de oplossing? Startmotor is reeds gereviseerd en accu zo goed als nieuw.

Uitvoering1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand107 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Evalanjouw, datum: 4 december 2020

Antwoord: Hallo ik heb ook een Idea. Als je de sleutel omdraait en langer vasthoudt springt hij aan. Dan doet de mijne een check en kan ik rijden. Wel een probleem met de versnellingsbak zoals velen hier. Da's wel jammer. Met laatste cent zit in de auto. Heb hem vanaf juni, maar was hem liever niet tegen gekomen.

  

, datum: 18 november 2012

Ervaring met Idea: Geweldige auto om te rijden. Het is geen snijlheidsmonster, maar daar is dit type auto sowieso niet voor bedoeld. Komt ieder geval prima in het verkeer mee. Kwaliteit is uitmuntend, nu 140.000 km op de teller en compleet probleemloos. Verbruik valt ook reuze mee met ca. 5.5 l/100km bij woonwerkverkeer met regelmatige files. Daarnaast een fijne reiswagen voor grote afstanden. Absoluut een aanrader deze kleine MPV.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): De auto wordt nu bij een fiat dealer onderhouden. Deze garage ligt in hunsel (autohuis corstjens). Geen opmerkingen hierover.

Ervaring met verkoop: Ik heb de auto bij een peugeot dealer in s'hertogenbosch gekocht, deze was er vooral op uit om de auto aan mij te verkopen, maar viel regelmatig door de maand met mooie praatjes waaruit bleek dat hij er geen verstand van had. Daar ik mijn zinnen op de auto had gezet en mezelf al eerder had overtuigd deze auto aan te willen schaffen was het geen minmpunt om de auto te laten staan. De dealer zou ik verder wel absoluut afraden. Naam laat ik achterwege ...

Uitvoering1.3
Brandstofdiesel
Bouwjaar2006
In bezit3 jaar
KM-stand140.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Info, datum: 24 november 2012

Antwoord: Leuk! Ik heb er sinds januari ook een van 2006 (toen 29.000 km) en dat bevalt prima. Met name ruimte en instap zijn heerlijk. Ik heb een Dualogic en dat was even wennen.

Inmiddels 10K km verder en het enige is de olie in de gaten houden. Er zit relatief weinig in het carter (2.4L) en het motortje lust met name bij het opwarmen van het blokje (1.4Benz) wat olie.

  

, datum: 21 mei 2010

Ervaring met Idea: Probleemloze auto. Was eerst mijn leaseauto. Na het contract via een opkoper voor een habbekrats teruggekocht (zonder garantie). Enige probleem is ooit het vervangen van het contactslot geweest. Voor de rest 200.000 probleemloze km's. Verbruik 1 op 22 gemiddeld. (1.9 Jtd). Wil geen andere auto meer prive!

Uitvoering1.9 Jtd Emotion
Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit5 jaar
KM-stand200.650 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor9
  
  

, datum: 16 januari 2010

Ervaring met Idea: Goede, probleemloze auto.
De stoelen vind ik onvoldoende: te weinig zijwaardse steun.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Linkerkoplampunit vervangen dimlicht defect stekkerprobleem. Alles prima opgelost.

Ervaring met verkoop: Goede en klantvriendelijke behandeling.

UitvoeringEmotion Dualogic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit3 jaar
KM-stand25.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor5
  
  

, datum: 7 april 2009

Ervaring met Idea: Net als eerder genoemd ging ook bij mij de (Blaupunkt) radio spontaan aan. Vandaar dat er bij aflevering w.s. ook een CD in was laten zitten. Kostte bijna 2 1/2 maand om het allemaal voor elkaar te krijgen, maar nu is het prima. Wat kraken links en rechts voor (opbergvakken). Airco werkt het best op AUTO stand (het snelst m.b.t. ontdooien en ontwasemen). Al met al een leuke en plezierig auto die qua verbruik me iets tegengevallen is.

Ervaring met verkoop: Hoewel alle problemen nu bijna opgelost zijn (mede dankzij eigen inzet), heb ik toch het idee niet serieus genomen te zijn tot het punt waarop ik mailtjes ging sturen. Bij deze dealer zeker geen auto van ander merk dan hun eigen aanschaffen.

UitvoeringEmotion
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand57.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 13 maart 2009

Ervaring met Idea: Blaupunkt radio gaat spontaan aan als er geen CD in zit. Als de CD er wel in zit, gebeurt dit niet. Schijnt een probleem van Blaupunkt te zijn. Ramen gingen spontaan open, oorzaak sleutelschakelaar op slot was stuk. Is vervangen, geen probleem meer.

Uitvoering1.4 16v
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit3 jaar
KM-stand128.500 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor7
  
 
 1 

Wittebrug
Opel Zafira Opel Zafira
★★★☆☆
Volkswagen Touran Volkswagen Touran
★★★☆☆
Opel Zafira Opel Zafira
★★★☆☆
Citroën Xsara PicassoCitroën Xsara Picasso
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs