16 maart 2023

Ferrari Roma Spider

Ferrari Roma nu ook als Spider

16 maart 2023 - De Roma Spider is gepresenteerd tijdens een exclusief event in het El Badi paleis in Marrakesh. De nieuwe spider vertrouwt op de afmetingen, volumes en specificaties van het Ferrari Roma V8 2+ concept, maar onderscheidt zich tegelijkertijd door een softtop; een voorziening die 54 jaar na de Ferrari 365 GTS4 uit 1969 voor het eerst weer terugkeert in een Ferrari-model met de motor in het vooronder.
Lease overnemen

Voor de Roma Spider heeft Ferrari gekozen voor een softtop-design dat het uitbundige karakter van de spider onderstreept. Klanten krijgen uitgebreide personalisatiemogelijkheden, met keuze uit speciale stoffen en contrasterende stiksels. De softtop kan in 13,5 seconden en bij snelheden tot 60 km/u worden geopend. Een nieuw, gepatenteerd windscherm dat is geïntegreerd in de rugleuning van de achterbank, kan via een knop op de tunnelconsole worden geactiveerd, zonder dat het systeem extra ruimte inneemt.

Ferrari Roma

De Roma Spider behoudt de eigenschappen van de Ferrari Roma en heeft dezelfde gewicht-vermogenverhouding als de coupe. Niet alleen vanwege zijn softtop, maar ook dankzij het volledig aluminium chassis en de 620 pk sterke V8. De krachtbron is gekoppeld aan Ferrari's 8-traps DCT-transmissie/

Een aantal speciaal ontworpen functies maakt deze auto veelzijdig. Voorbeelden zijn het laadluik in de achterbankleuning om grotere spullen mee te nemen, en de standaard draadloze connectiviteit via Android Auto en Apple CarPlay Wi-Fi. En niet te vergeten de 18-voudig instelbare, verwarmbare ergonomische stoelen met optionele nekverwarming voor de koudere dagen.

IkWilVanMijnAutoAf
Vandebron