22 augustus 2006
Daihatsu Trevis

Daihatsu Trevis

Daihatsu Trevis nu bij de dealer

Autozine
22 augustus 2006 | Daihatsu introduceert de Trevis: een compacte auto met karakter. De Trevis is een vijfdeurs auto die niet alleen gebruiksvriendelijk en zuinig in verbruik is, maar ook een uitgesproken design heeft en een nieuw gevoel voor kwaliteit weerspiegelt. Dit komt tot uitdrukking in de vormgeving, de functionaliteit, de voelbare kwaliteit en de lage belasting van het milieu door een minimale CO2-uitstoot.

De Trevis beschikt standaard over stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling met afstandbediening (ook op de vijfde deur), getint glas, elektrische ramen en elektrisch bedienbare buitenspiegels. In het interieur treft men standaard een toerenteller, een in hoogte verstelbaar stuur en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel aan. Bovendien is de Trevis altijd voorzien van buitenspiegels en deurgrepen in de carrosseriekleur.

Daihatsu Trevis

Met zijn totale lengte van 3.400 mm, breedte van 1.475 mm en hoogte van 1.500 mm is de Trevis een zeer praktische stadsauto. De draaicirkel van slechts 8,8 meter zorgt er bovendien voor dat de auto heel gebruiksvriendelijk is in nauwe straten en op krappe parkeerplaatsen. De recht vormgegeven A-stijl, het grote ronde achterraam en de nauwelijks schuin aflopende motorkap maken de auto voor de bestuurder zeer overzichtelijk.

Het interieur van de Trevis is uitgevoerd in elegante zwart- en grijstinten en is met oog voor detail ontworpen. Wie achter het stuur plaatsneemt, ervaart een zeer comfortabel gevoel van ruimte. De ronde lijnen van het exterieur zijn terug te vinden in het dashboard, dat is uitgevoerd in zwart en grijs en veel praktische opbergvakken kent. De snelheidsmeter en toerenteller, die beiden een witte achtergrond hebben, zijn goed leesbaar en sluiten visueel uitstekend op elkaar aan. Het instrumentarium is overzichtelijk en gemakkelijk bedienbaar. Het optioneel verkrijgbare MOMO-stuur geeft het geheel een sportieve en luxe uitstraling.

Daihatsu Trevis

De Trevis wordt, net als de Cuore, aangedreven door een 1.0 liter 3-cilinder 12V DVVT-motor (dynamische variabele kleptiming). Deze motor is goed voor 58 pk (43 kW) bij 6.000/min. Het maximale draaimoment van 91 Nm ligt bij 4.000/min, terwijl bij 2.000/min een draaimoment van 85 Nm ontstaat. De Trevis accelereert van 0 naar 100 km/u in 12,2 seconden en de topsnelheid bedraagt 160 km/u. De motor kenmerkt zich door een zeer laag brandstofverbruik van 4,8 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van 114 gram per kilometer. Hierdoor hoort ook de Trevis bij de minst milieubelastende autos die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. De Trevis komt dan ook in aanmerking voor een milieukorting van de overheid van € 500,-. De vanafprijs bedraagt € 10.749,-.

Daihatsu maakt prijs Trevis bekendDaihatsu maakt prijs Trevis bekend
22 juni 2006
Daihatsu Trevis augustus in NederlandDaihatsu Trevis augustus in Nederland
15 maart 2006
Daihatsu haalt de Gino naar NederlandDaihatsu haalt de Gino naar Nederland
15 juni 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum