16 augustus 2007
Daihatsu Cuore
Nieuws

Daihatsu Cuore

Nieuwe Daihatsu Cuore nu bij de dealer

16 augustus 2007 - De nieuwe Cuore is een van de zuinigste en minst milieubelastende benzineauto's ter wereld. Maar zuinigheid is niet de enige troef van de nieuwe Cuore. De nieuwe Cuore heeft een geheel vernieuwde vormgeving. Door een optimaal gebruik van de binnenruimte is een zeer ruime auto ontstaan. De nieuwe Cuore is leverbaar in twee uitvoeringen: de Trend en de Premium. De Trend is verkrijgbaar vanaf € 8.499,- en de Premium vanaf € 10.488,-.

Op zoek naar een Daihatsu Cuore 1.0 Premium?
Nederland Mobiel heeft er 99 vanaf € 123,-

Daihatsu Cuore 1.0 Premium

De nieuwe Cuore is motorisch aanzienlijk krachtiger (19% meer vermogen), wat resulteert in een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 11,1 seconden en de topsnelheid bedraagt 160 km/u. Ondanks de krachtigere motor is Daihatsu erin geslaagd het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen. De Cuore belooft een brandstofverbruik van 4,4 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot bedraagt 104 gram per kilometer. De Cuore heeft het energielabel A met de bijbehorende maximale milieusubsidie van 1000 euro.

Daihatsu Cuore

De nieuwe Cuore heeft een wielbasis van 2.490 mm, slechts 90 mm korter dan die van de Volkswagen Golf en 150 mm langer dan die van de Toyota Aygo. Deze lange wielbasis in combinatie met een compacte motorruimte zorgt voor een interieurruimte van 2.050 mm lang en 1.350 mm breed. De hoogte van het interieur bedraagt 1.265 mm. De binnenruimte is zeer efficient gebruikt, waardoor inzittenden een riante plaats geboden wordt. De beenruimte voor passagiers achterin is hierdoor zelfs vergelijkbaar met die van een aantal auto's in de executive klasse. De standaard vijf grote deuren bieden een uitstekende toegang tot de zitplaatsen en de bagageruimte.

Daihatsu Cuore

De bagageruimte van de nieuwe Cuore heeft een inhoud van 210 liter. De achterbank is in beide uitvoeringen neerklapbaar waardoor een inhoud van 1056 liter ontstaat (bij de Cuore Premium is de achterbank in delen neerklapbaar). Bovendien is de Cuore leverbaar met een verschuifbare achterbank, waardoor op simpele en zeer praktische wijze meer bagageruimte gecreeerd kan worden, zonder de passagiersplaatsen te verliezen.

Daihatsu Cuore

Veiligheid heeft bij het ontwerp van de nieuwe Cuore een centrale plaats ingenomen. Daihatsu is van mening dat compacte autos even veilig moeten zijn als grotere auto's. Veiligheidsvoorzieningen zoals ABS (Anti Blokkeer Systeem) met EBD (Electronic Brakeforce Distribution) en airbags voor bestuurder en passagier behoren tot de standaarduitrusting van de Cuore. Het is daarnaast mogelijk de Cuore te voorzien van VSC (Vehicle Stability Control) en vijf additionele airbags: twee zij-airbags, twee gordijnairbags en een knie-airbag.

KwikFit