8 september 2008
Daihatsu Cuore

Daihatsu Cuore

Vier sterren voor Daihatsu Cuore in EuroNCAP crashtest

Autozine
8 september 2008 | De compacte Cuore behaalde als vierde Daihatsu op rij – na de Sirion, de Materia en de Terios – vier sterren tijdens EuroNCAP-botsproeven. Daarmee is de Cuore even veilig als een groot aantal veel grotere en duurdere auto's.
 

De score van vier sterren (van de maximale vijf) is een prima resultaat voor een auto met een lengte van nog geen 3,50 meter. Daihatsu heeft de Cuore zodanig sterk geconstrueerd dat de ruime passagierskooi in het geval van een botsing goed intact blijft en ruim voldoende bescherming biedt aan bestuurder en passagiers. De Cuore behaalt hiermeedaardoor evenveel sterren als vele grotere auto's. De auto heeft twee frontale airbags – zij-airbags, gordijnairbags en een knie-airbag zijn optioneel. Daarnaast is elektronische remkrachtverdeling standaard.

Daihatsu Cuore

Relatief sterk komt de Daihatsu Cuore uit de botsproeven waarbij het gaat om de veiligheid van de achterste inzittenden en voetgangers. Op deze belangrijke punten scoort de Cuore even goed als de merken die bekendstaan om hun hoge veiligheidsniveau.

Voor de kindveiligheid krijgt de Daihatsu drie sterren van EuroNCAP. ISOFIX-bevestigingspunten achterin zijn standaard. De Cuore behaalde op het gebied van voetgangersveiligheid twee sterren.

Daihatsu Cuore