19 oktober 2005
Daihatsu Cuore (2003 - 2007)

Daihatsu Cuore (2003 - 2007)

Daihatsu daagt concurrentie uit in ECO Challenge

Autozine
19 oktober 2005 | Daihatsu claimt in al haar berichten dat de Cuore de zuinigste auto van Nederland zou zijn. Maar is dat wel zo? Op zaterdag 5 november zal Daihatsu met de Cuore en de 1.0 literversie van de Sirion 2 deelnemen aan de ECO Challenge 2005. De ECO Challenge heeft als doel het brandstofverbruik van verschillende auto's te vergelijken. Daihatsu durft naar eigen zeggen de strijd aan te gaan met concurrerende modellen in het compacte segment, om aan te tonen dat het merk daadwerkelijk de zuinigste auto's in hun klasse vervaardigt.
Nieuwe vloermatten voor de Cuore ?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

De modellen van Daihatsu kenmerken zich door een laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot. Daihatsu weet zich hiermee te onderscheiden van de gemiddelde autofabrikant. In de ECO Challenge worden de meetresultaten uit de brandstofverbruiksgids in de praktijk getoetst. Hierbij vormen de ECE normen het uitgangspunt, waarbij deze worden nagebootst in praktische situaties. Daihatsu ziet de ECO Challenge als een doeltreffend evenement waarin onafhankelijke rijders zelf kunnen ervaren dat de modellen van Daihatsu zuinig in verbruik en minder belastend voor het milieu zijn.

Daihatsu Cuore (2003 - 2007)

Daihatsu legt bij de vervaardiging van nieuwe modellen het zwaartepunt op de ontwikkeling van zuinige motoren met een lage emissie. Dit neemt niet weg dat er ook compacte modellen van andere importeurs zijn die een laag brandstofverbruik realiseren. Tot op heden is echter nog niet duidelijk of andere merken deel zullen nemen aan de ECO Challenge. Daihatsu is van mening dat de ECO Challenge een zeer geschikt evenement is om de zuinigheid van de actuele automodellen onafhankelijk te laten testen en zou het graag tegen deze merken willen opnemen.

Daihatsu Cuore (2003 - 2007)
Remschijf.nl
Daihatsu Cuore als 100th AnniversaryDaihatsu Cuore als 100th Anniversary
15 mei 2007
Alle Daihatsu Cuores nu met A-labelAlle Daihatsu Cuores nu met A-label
28 juni 2006
Daihatsu Cuore tijdelijk als RubinoDaihatsu Cuore tijdelijk als Rubino
19 juni 2006
Daihatsu verlaagt de prijzenDaihatsu verlaagt de prijzen
21 februari 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum