25 september 2021
 

Forum Daewoo Tacuma

Reacties van eigenaren

  

, datum: 20 september 2017

Ervaring met Tacuma: Ik heb er net een gekocht van 2004, maar zit geen instructieboekje bij. Heeft iemand die nog of een kopie er van?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 21 juli 2016

Ervaring met Tacuma: Op dit moment ben ik opzoek naar schokdempers voor de voorzijde. Kan deze alleen nergens vinden/bestellen. Weet iemand waar ik deze zou kunnen bestellen? Hij rammelt nu heel erg....

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Ben opzoek naar schokdempers voorzijde. Waar kan ik deze bestellen? Niet bij Mister auto en Winparts....


Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort4
Motor6
  
 
Reactie van: L. Hoek, datum: 6 mei 2018

Antwoord: Vervang ze door Monroe schokdempers, originelen zijn onder de maat.

  

, datum: 1 december 2015

Ervaring met Tacuma: Gewoon een heerlijke auto waar ik zelf nu 100.000 km mee heb gereden en een echte krachtpatser, de caravan van 1300 kg voel je erniet achter hangen en je heb nog een hoop pouwer over.

Nadeel is het verbruik, ondanks dat ik rustig rij 1:10 hoogstens 1:11

Er zit nog geen roestplekje op en hij wordt goed onderhouden door de garage. Ik wil hem nog zeker 2 jaar houden.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Net 1e uitlaat vernieuwd en 2e aandrijfriem vernieuwd.

Ervaring met verkoop: Hij gebruikt behoorlijk benzine.

Uitvoering2.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit6 jaar
KM-stand150.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 16 december 2014

Ervaring met Tacuma: Ik heb de auto nu een week, als ik de zelfde problemen krijg als een aantal andere Tacuma bezitters dan ben ik wel zo slim om er geen jaren in te rijden. Maar tot nu toe draait alles soepel, ik zie veel problemen met remschijven en krakende geluiden van rubbers, is het dan niet handig om geen orginele Daewoo onderdelen er op te zetten? Het kan zijn dat rubbers en schijven van een ander merk een andere samenstelling hebben, en voor de bezitter met een Tacuma zonder garantie? Ik zoek een garage waar je over de motorolie zo naar binnen glijd, daar werken mensen die wel verstand van auto's hebben.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2001
In bezit1 jaar
KM-stand200.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor7
  
AutoCoach
  

, datum: 14 december 2014

Ervaring met Tacuma: Ik vind het een fijne ruime auto, met een goed en soepel draaiende motor.
Benzineverbruik is normaal afhankelijk hoe je er mee omgaat.

Uitvoering1.8
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar
KM-stand168.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort10
Motor8
  
  

, datum: 16 juni 2012

Ervaring met Tacuma: Goede garage, en garagetrouw wordt beloond. Verwacht niet een RR gekocht te hebben, Dan voldoet deze auto aan alle gestelde prijs/kwaliteitsverhouding.

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit5 jaar
KM-stand85.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor5
  
 
Reactie van: Marcel. Van-dyck, datum: 10 augustus 2012

Antwoord: idd, goede garage is belangrijk, zelf ondertussen 7 1/2 jaar Tacuma op LPG en veel van onderstaande problemen gehad die door mijn garage werden opgelost, meerendeels in garatie ism LPG specialist. Belangrijk is ook dat ze direct de problemen erkennen, bv krakende ophanging bij verkeerdrempels zijn rubbers die vervangen moeten worden door het juiste type enz... grtn, Belgische Tacuma rijder.

  

, datum: 4 mei 2012

Ervaring met Tacuma: Ooit eens een Daewoo Tacuma gekocht in een vlaag van zinsverbijstering vrees ik, ben er nog niet goed van als ik er aan denk. Nieuw gekocht. Na 1 maand plots een gekraak als we over een verkeersdrempel reden dat het bangelijk was. Dealer werkte goed mee, was niet zo erg enz. Ben 3x daarom binnengeweest, was prima... voor een aantal dagen, dan begon de ellende opnieuw.
Benzineverbruik: minstens 10 liter bij heel voorzichtig rijden, ik durfde niet eens gas geven, heb nog eens gestopt om onderaan de wagen te kijken of er geen benzine uitliep...
De zoon heeft de wagen eens meegenomen en bleek wat onvoorzichtig te zijn geweest en vergeten voorrang te verlenen. Ja hoor, de Daewoo in de kreukels, de achteras van de wielen was zelfs afgekraakt, de zoon OK, beide airbags afgegaan,wagen total-loss. gelukkig omnium. Geen Daewoo meer gekocht.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Zo_maar1970, datum: 6 juli 2012

Antwoord: Ik heb hem ook en het is inderdaad een rampenbak. Nooit zal er bij meer een Deawoo komen. De mijne rijdt momenteel 1 op 4 ik tank ij wezeloos. Met dat ding kan beter een Ferrari gaan rijden dan.
En kraken en piepende remmen herken ik, alles is jouw verhaal.

 
 1 

Opel Zafira Opel Zafira
★★★☆☆
Volkswagen Touran Volkswagen Touran
★★★☆☆
Opel Zafira Opel Zafira
★★★☆☆
Citroën Xsara PicassoCitroën Xsara Picasso
★★★☆☆
 

Info

Techniek

Prijs