2 december 2015
Dacia Sandero (2012 - 2020)

Dacia Sandero (2012 - 2020)

Automaat en LPG voor Dacia Sandero en Logan MCV

Autozine
2 december 2015 | Dacia breidt het aanbod van de Sandero, Sandero Stepway en de Logan MCV uit met Bi-Fuel-versies met een LPG-installatie en Easy-R-versies met een geautomatiseerde transmissie. Die transmissie en de LPG-installatie zijn uitsluitend in combinatie met de TCe 90-turbobenzinemotor met 90 pk (66 kW) leverbaar.
AutoCoach

De LPG-installatie zorgt voor zowel de Dacia Sandero als de Dacia Logan MCV voor een nieuwprijs die € 200,- lager uitpakt dan bij dezelfde versie zonder LPG. De Dacia Sandero TCe 90 Bi-Fuel Stop-Start is daardoor nu leverbaar vanaf € 10.990,- inclusief BTW en BPM. De Logan MCV TCe 90 Bi-Fuel Stop & Start is er voor prijzen vanaf € 11.790,-. Zakelijk rijders profiteren bovendien van 21% bijtelling voor privé gebruik.

Dacia Sandero (2012 - 2020)

Dacia monteert de LPG-installatie af-fabriek op de plaats van het reservewiel, zodat er geen verlies is aan laadruimte. De LPG-installatie is leverbaar in de uitvoeringen Ambiance en Lauréate van de Sandero, de Sandero Stepway en alle uitvoeringen van de Logan MCV.

De geautomatiseerde Easy-R-transmissie heeft een meerprijs van € 500,-. De transmissie is beschikbaar voor de Sandero, de Sandero Stepway en de Logan MCV. De Dacia Sandero met Easy-R kost € 13.090,- en de Logan MVC met Easy-R is er voor prijzen vanaf € 13.990,-. De geautomatiseerde e Easy-R-versnellingsbak telt vijf versnellingen. Drie elektromotoren nemen het schakelen uit handen. Ze worden aangestuurd door een elektronisch brein.

Dacia Sandero (2012 - 2020)

De Easy-R-versnellingsbak biedt extra comfort in langzaam rijdend en stilstaand verkeer doordat de bestuurder veel minder handelingen hoeft te verrichten. En als de bestuurder het gaspedaal volledig intrapt, schakelt de transmissie meteen een of twee versnellingen terug, voor vlotte inhaalmanoeuvres.

De kruipfunctie maakt inparkeren heel eenvoudig, net als wegrijden op een helling (tot 5 %). De Easy-R-transmissie is aanzienlijk voordeliger in aanschaf dan andere automaten. Het verbruik van een auto met Easy-R-transmissie is in stadsverkeer slechts zo'n 3,5 % hoger dan dat van een handmatig geschakelde auto; buiten de stad is het verschil nihil. Met de Eco-functie ingeschakeld kiest de transmissie steeds de versnelling waarin de auto het zuinigst rijdt.   

Dacia Sandero (2012 - 2020)

Easy-R is leverbaar op het uitrustingsniveau Lauréate van de Sandero en de Sandero Stepway en als Lauréate en Prestige van de Logan MCV. De Easy-R en Bi-Fuel versies staan vanaf medio februari bij de Dacia dealer in de showroom.

Op zoek naar een Dacia Sandero?
bynco heeft er 22 vanaf € 7.645,-

Dacia Sandero (2012 - 2020)

Dacia prijst Sandero BlacklineDacia prijst Sandero Blackline
24 november 2014
Dacia presenteert Sandero Serie LimiteeDacia presenteert Sandero Serie Limitee
24 september 2014
Dacia prijst nieuwe SanderoDacia prijst nieuwe Sandero
1 november 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum