29 november 2021

Forum Dacia Sandero (2012 - 2020)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 8 oktober 2021

Ervaring met Sandero : Auto gekocht bij Arend in Eindhoven. Na korte tijd begon de auto te stotteren bij een bepaald toerental. Na een software update nergens last van gehad. Armsteun was kapot en is keurig gemaakt. Alleen rammelen de ramen voor als ze een stukje openstaan, volgens de monteur niks aan te doen. Verder prima, pittige auto met heel veel opties (demo auto).

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Altijd keurige afhandeling met duidelijke uitleg wat het euvel was en wat de oplossing was.

Ervaring met verkoop: Voldoende informatie over de auto, proefrit nog dezelfde dag, kleine beschadiging keurig gerepareerd voor aankoop. En, naar mijn gevoel, waren onderhandelingen goed verlopen, qua prijs en garanties.

UitvoeringTCE 90
Brandstofbenzine
Bouwjaar2019
In bezit2 jaar
KM-stand40.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor8
  
  

, datum: 18 februari 2021

Ervaring met Sandero : Erg tevreden over de Roemeense Fransman. Alles erop en eraan, stiekem jammer dat ze steeds minder Dacia zijn basic is uit.

UitvoeringStepway 09 Tce
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand44.000 km
DealerMunsterhuis

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 21 januari 2021

Ervaring met Sandero : Prima auto, zeer tevreden.

Uitvoering0,9TCe
Brandstofbenzine
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand19.000 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 6 december 2020

Ervaring met Sandero : Problemen met koelvloeistof die steeds weglekt.

Ervaring met verkoop: Onvoldoende informatie, soms foute info. Steeds weer opnieuw beginnen over Renault. Lang wachten voor je geholpen wordt.


Brandstoflpg
Bouwjaar2020
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort5
Motor6
  
AutoCoach
  

, datum: 12 augustus 2020

Ervaring met Sandero : Wij kochten vorig jaar een nieuwe Dacia. Toen we hem kregen bleek hij al ruim een half jaar oud te zijn. Dit was mij niet verteld. Wij zaten in een verhuizing, dus kon er niet veel aan doen. Uiteindelijk drie maanden extra fabrieksgarantie gekregen. Nu binnen een half jaar mijn eerste onderhoudsbeurt, kom ik erachter dat navigatie niet goed werkt, blijkt al 3 jaar oud te zijn. Ja, ja, je koopt een nieuwe auto, ga naar de garage leg het probleem voor uiteindelijk contact gezocht met de importeur. Nee wij kunnen niets voor u betekenen. U had binnen 3 maanden zich aan moeten melden. Wat een service!

Het is voor mij de laatste Dacia. Ik kocht altijd elke 3 jaar een nieuwe auto, maar dit slaat echt alles. Wat een behandeling. Bij instelling moet ik instellen hoeveel jaren ik de auto heb ik heb, hem pas een paar maanden dus vul nul in maar dan kom je niet verder ook weer zo'n service probleem.


Brandstoflpg
Bouwjaar2019
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 5 augustus 2020

Ervaring met Sandero : Mijn eerste automaat auto. Na een jaar en drie maanden wou de auto niet meer in zijn achteruit. ANWB erbij gehaald. Die vermoede dat het de versnellingsbak-software lag. In de garage constateerde men dat het een sensor was.Sensor vervangen.

Het schakelen gaat soepeler, maar auto stottert bij in en uitparkeren. Ook stottert het bij toeren onder de 2000 tpm en snelheid van 50 km/u en lager.

Heb weinig vertrouwen hierin.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Onderhoud bij Garage Dijt in Purmerend. Prima krijg wel een leenauto.

UitvoeringAutomaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2019
In bezit1 jaar
KM-stand20.000 km
DealerArend Auto

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Wijn. Premium. Nl, datum: 10 augustus 2020

Antwoord: Ik heb dezelfde klachten, stotteren, meer stuiteren en bokken bij lage snelheid, bijvoorbeeld in een file. Overschakelen van E10 naar E5 benzine heeft eventjes geholpen maar het euvel kwam weer terug. De dealer kon niets vinden maar vandaag breng ik de auto, na 22000 km weer zodat morgen de auto met koude start getest kan worden. Inmiddels duurt dit al vanaf 1 jaar en 10.000 km na aankoop van een nieuwe Dacia Sandero stepway automaat.

 
Reactie van: Info, datum: 20 augustus 2020

Antwoord: Voortgang van mijn reactie. Het lek is boven: de koppelingsplaat was beschadigd (bramen ?) en daarmee ook het vliegwiel. Beide zijn vervangen (garantie) en de auto rijdt weer als nieuw.

Extra service? Er was een boutje van het voorspatbord van mijn fiets getrild, een attente garageplanner kwam na lang zoeken met een soortgelijk boutje aan en draaide het ook nog voor mij vast. Prima dus, die jongens van Renault/Dacia in Lijnden.

 
Reactie van: Louisdek, datum: 24 maart 2021

Antwoord: Zelfde probleem met versnelling heb nu nieuwe platen, vliegwiel en elektrische gedeelte van versnelling en stottert nog. Nu bezig om tot regeling te komen voor andere auto en anders koop ontbinden. Is wel zuur, kost mijzelf geld.

  

, datum: 29 januari 2020

Ervaring met Sandero : Mijn tweede Sandero. Rijdt veel pittiger dan mijn vorige 4-pitter. Zeer tevreden over Stam Hilversum. Raar geluid bij kachelventilator. Is meteen vervangen. Auto was elders gekocht. Vandaag doorgebrand dimlicht. Blijkt de meegeleverde lampenset H4 ipv H7. Set werd meteen gewisseld. Lamp vervangen is lastig. Niet te zien of hij correct in de fitting zit, maar hij zit zo te zien goed en hij brandt.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit2 jaar
KM-stand22.000 km
DealerMunsterhuis

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
 1 

Op zoek naar een Dacia Sandero?
bynco heeft er 19 vanaf € 7.645,-

Dacia Sandero (2012 - 2020)

Volkswagen Polo Volkswagen Polo
★★★☆☆
Opel Corsa Opel Corsa
★★★☆☆
Ford Fiesta Ford Fiesta
★★★☆☆
Peugeot 206Peugeot 206
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions