28 augustus 2013
Dacia Duster (2010 - 2017)

Dacia Duster (2010 - 2017)

Dacia onthult vernieuwde Duster

Autozine
28 augustus 2013 | De nieuwe Dacia Duster is vernieuwd en verbeterd. Het gefacelifte model debuteert op de komende internationale autoshow van Frankfurt. Hij behoudt de stijlkenmerken van de vorige versie, die verantwoordelijk zijn voor het succes van het model, maar de nieuwe Duster oogt nadrukkelijker als een 4x4.

Dacia heeft de voorzijde van de Duster vernieuwd. Het front is nu voorzien van een nieuwe opvallende grille en een nieuwe, lager geplaatste luchtinlaat. Ook zijn er nieuwe, dubbele koplampen met dagrijverlichting. Deze veranderingen verfraaien de uitstraling op de weg en benadrukken het robuuste, stoere SUV-karakter van de nieuwe Duster.

Dacia Duster (2010 - 2017)

"We zijn uitgegaan van de aantrekkingskracht en de proporties van de oorspronkelijke Duster. Kenmerken die de identiteit van de auto benadrukken, zoals de grille, hebben we opnieuw vormgegeven. We hebben ook de offroad- elementen van de auto benadrukt, terwijl we de voorzieningen die de Duster zo'n praktische auto maken, hebben behouden. De nieuwe Duster heeft een nog sterker karakter dan de vorige, maar zijn oorspronkelijke DNA is bewaard gebleven", aldus David Durand, directeur design voor Dacia.

Nieuwe dakdragers met het Duster-logo en geribbelde steunen benadrukken het SUV-karakter van de nieuwe Dacia Duster. Nieuwe lichtmetalen 16-inchwielen in de uitvoering "Dark Metal", en "Mud and Snow"-banden verfrissen het profiel van de nieuwe Dacia Duster.

De vernieuwde achterlichtunits sluiten aan op de nieuwe stijlelementen van de voorzijde, vooral door de toepassing van chromen elementen. Het verchroomde uitlaatsierstuk en de nieuwe aanduiding "4WD" completeren de uiterlijke wijzigingen en geven de uitstraling van de nieuwe Dacia Duster een extra impuls.

Dacia Duster (2010 - 2017)

Informatie, over de motoren en uitvoeringen van de nieuwe Dacia Duster, wordt op 9 september aanstaande bekendgemaakt.

Op zoek naar een Dacia Duster?
bynco heeft er 6 vanaf € 11.240,-

Dacia Duster (2010 - 2017)

Dacia introduceert Serie Limitee DusterDacia introduceert Serie Limitee Duster
7 oktober 2016
Dacia Duster Van op BedrijfsautoRAIDacia Duster Van op BedrijfsautoRAI
16 oktober 2015
Dacia zoekt schatgraversDacia zoekt schatgravers
4 juni 2014
Miljoenste Dacia Duster geproduceerdMiljoenste Dacia Duster geproduceerd
14 april 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum