2 maart 2010
Dacia Duster (2010 - 2017)
Nieuws

Dacia Duster

Dacia Duster vanaf 13.990 euro

2 maart 2010 - Dacia introduceert op de salon van Genève z'n zesde model, de Dacia Duster. Hij is in 4x2 versie verkrijgbaar vanaf 13.990 euro (incl. BTW en BPM); de 4x4 is vanaf 16.990 euro (incl. BTW en BPM) leverbaar. De Duster komt in de 4x2 en de 4x4 versies op de markt met een 1.6 16v 110 pk benzinemotor en een 110 dieselmotor. De dieselversie van de Dacia Duster stoot vanaf 139 g CO2/km uit in de 4x2-uitvoering en heeft het Dacia eco² label. De 4x4 stoot 145 g CO2/km uit.

Op zoek naar een Dacia Duster 1.6 16v Laureate?
bynco heeft er 5 vanaf € 9.900,-

Dacia Duster (2010 - 2017) 1.6 16v Laureate

De voorzijde van de Duster onderscheidt zich door de robuuste uitstraling: brede, ronde zijpanelen, een chromen grillelijst, dakdragers (vanaf Ambiance) en een flinke voorbumper. Van de zijkant zijn het de royale bodemvrijheid, de 16 inch wielen, de brede wielkasten en de carrosseriebeschermingen die het stoere karakter van de auto benadrukken.

Dacia Duster (2010 - 2017)

Het Pack Look benadrukt het statusgevoelige aspect van de Dacia Duster nog wat meer. Dit pakket bestaat uit 16 inch lichtmetalen wielen, extra getinte achterruiten, voor- en achterskids en diverse chroomkleurige accenten zoals de instaplijsten, dakrails en de buitenspiegels. Een compleet gamma accessoires kan het toch al bijzondere uiterlijk van de auto verder completeren.

In de auto biedt de veilige hoge zitpositie meer rust en een beter zicht op de weg. De basisnormen van het merk Dacia zijn uiteraard behouden gebleven: het dashboard is modern, eenvoudig en functioneel. Het design van kleuren en bekledingen verschilt per uitvoering. Dacia introduceert op de Duster de nieuwe kleurstelling hoogglans bruin. Er is ook een optiepakket leverbaar waarbij de stoelen, stuur en versnellingspook met leer zijn bekleed. De nieuwe kleurstelling en het optiepakket zijn uitsluitend beschikbaar op het Laureate niveau.

Dacia Duster (2010 - 2017)

De Duster moest geschikt zijn voor alle soorten wegen, overal ter wereld. Het antwoord op deze verschillende behoeften is een Duster in een 4x2 én een 4x4 versie. De 4x2 is geschikt voor eigenaren die een auto willen met een grote bodemvrijheid, een hoge en veilig rijpositie, de multifunctionaliteit van een 4x4, maar niet per se vierwielaandrijving nodig hebben. Het versterkte subframe van de Duster is geschikt voor off-road gebruik dankzij:

  • een met 210 mm verhoogde bodemvrijheid
  • een korte overbouw voor en achter (822 mm voor, 820 mm achter)
  • grote op- en afloophoeken (30° oploop en 36° afloop)

Het gewicht van de auto is gezien de constructie relatief laag, met 1.160 kilo in de 4x2 versie en 1.250 kilo in de 4x4 versie

Dacia Duster (2010 - 2017)

De Duster staat op het platform van de Logan. Het model heeft een voortrein van het type pseudo MacPherson met driehoekige draagarmen. De 4x4 versie is voorzien van een multilink achtertrein van het type MacPherson. Bij de 4x2 versie is een vervormbare en H-vormige achteras met voorgeprogrammeerde geometrie gebruikt. Beide versies hebben een grote veeruitslag, wat ten goede komt aan het comfort.

De Duster 4x4 is leverbaar met een nieuwe handgeschakelde zesbak met een bijzonder korte eerste versnelling (5,79 km/h bij 1.000 t/min). Deze eenvoudige oplossing zorgt ervoor dat de auto efficiënt off-road rijdt, op een steile helling goed wegkomt met belasting en veilig kan afdalen.

Dacia Duster (2010 - 2017)

De bak van de 4x4 versie is simpel en logisch vanaf de middenconsole te bedienen. Er zijn drie standen in te stellen:

  1. De AUTO-stand verdeelt het koppel automatisch over de voor- en achteras, afhankelijk van de grip die de banden hebben. Deze stand zorgt voor een optimaal compromis tussen wegligging en trekkracht, ongeacht de grip. Onder normale omstandigheden krijgen alleen de voorwielen aandrijving. Bij minder grip of aandrijfkracht wordt een deel van het koppel naar de achterwielen geleid. Een elektromagnetische koppeling afkomstig van Nissan regelt de verdeling.
  2. In de LOCK-stand vergrendelt de bestuurder de 4x4 modus elektronisch. Deze stand past het motorkoppel en het remvermogen aan 4x4-gebruik aan. Het gebruik hiervan is alleen mogelijk op lastige, slecht berijdbare wegen, kapot wegdek, modder, aarde of zand.
  3. In de 4x2-stand krijgen alleen de twee voorwielen aandrijving. Deze stand is geschikt voor het rijden op droge wegen met voldoende grip en zorgt voor minder brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot.

De Dacia Duster wordt in Nederland aangeboden met een gamma van drie uitvoeringen: de Logan, Ambiance en Laureate. Het basisniveau Logan is uitgerust met onder meer ABS-remsysteem met noodstopbekrachtiging en 16 inch stalen wielen.

Dacia Duster (2010 - 2017)

Vanaf het tweede niveau, Ambiance, wordt als standaarduitrusting zij- en gordijnairbags vóór, in lengterichting geplaatste dakrails zwart, elektrisch bedienbare zijruiten vóór en zilverkleurige interieur details geboden,. De Laureate tot slot biedt onder andere airconditioning, 16 inch design stalen wielen, Mistlampen vóór en interieurdetails uitgevoerd in hoogglans bruin.

Op zoek naar een Dacia Duster 1.6 16v Laureate?
Nederland Mobiel heeft er 5 vanaf € 6.450,-

Dacia Duster (2010 - 2017) 1.6 16v Laureate

AutoCoach