9 maart 2011
Dacia Duster (2010 - 2017)

Dacia Duster (2010 - 2017)

Dacia Duster als brandweerauto

Autozine
9 maart 2011 | Het brandweerkorps van Heiloo rukt sinds kort uit in een Dacia Duster 4x4, de eerste Dacia Duster-brandweerauto van Nederland. Het lage brandstofverbruik, het hoge trekgewicht en de scherpe prijs-kwaliteitsverhouding van de Duster maken de auto zeer geschikt als dienstwagen. Dacia Nederland levert de auto inclusief striping en het licht- en sirenepakket.
 

De Dacia-brandweerauto is geleverd door Renault- en Dacia-dealer Stokman Alkmaar BV, waar Brandweerkorps Heiloo al jarenlang klant is. Toen Chef Materieel van het korps de heer Ekkes zich meldde voor een nieuwe dienstwagen die moest voldoen aan alle eisen en wensen voor een brandweervoertuig, maar voor de helft van de reguliere investeringssom, adviseerde Stokman de Dacia Duster.

Dacia Duster (2010 - 2017)

Inmiddels heeft het brandweerkorps een Dacia Duster dCi 110 4x4, inclusief striping en licht- en sirenepakket, in gebruik. "Iedereen is enthousiast over de dienstwagen", vertelt de heer Ekkes. "Deze Duster heeft een maximaal trekgewicht van 1500 kilogram, waarmee ons korps ook bij oefeningen en werkzaamheden buiten de verharde wegen prima uit de voeten kan. Ook hebben we de auto al diverse malen meegenomen naar Brandweercongressen door het hele land. Hierbij vielen ons twee zaken op: het lage brandstofverbruik van de Duster én de positieve reacties van andere brandweerkorpsen op de auto".

Sinds zijn marktintroductie in april 2010, zijn er in Nederland al ruim 3.100 Dacia's Duster verkocht. Met een vanafprijs van 13.990 euro (incl. BTW en BPM) voor de 4x2-versie is de Duster het scherpst geprijsde model in zijn segment. De prijzen van de 4x4-versie beginnen bij 16.990 euro (incl. BTW en BPM).