7 juli 2021

Cupra Leon

Cupra Leon krijgt 5 EuroNCAP sterren

7 juli 2021 - CUPRA bouwt niet alleen sportieve auto's, maar levert ook veilige modellen. Dat onderstreept de CUPRA Leon e-HYBRID, die door de toonaangevende botsveiligheidsinstantie Euro NCAP is bekroond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren.

Op zoek naar een Cupra Leon?
bynco heeft er 3 vanaf € 40.595,-

Cupra Leon

De CUPRA Leon e-HYBRID wordt net als de CUPRA Leon Sportstourer e-HYBRID geleverd met tal van veiligheidssystemen die de bestuurder assisteren en, indien noodzakelijk, automatisch ingrijpen. Voorbeelden zijn Front Assist met noodremfunctie in stadsverkeer en herkenning van voetgangers en fietsers, file-assistent, verkeersbordherkenning, grootlichtassistent, rijstrookbehoudassistent en dodehoeksensoren. Bovendien beschikken de Leon e-HYBRID-modellen over zeven airbags inclusief een centrale airbag tussen de bestuurder en bijrijder.

Cupra Leon

Euro NCAP scherpt zijn veiligheidseisen om de twee jaar verder aan, en deed dat begin 2021 opnieuw. In alle categorieën is de Leon e-HYBRID bekroond met de hoogst haalbare score: inzittende volwassene (91%), inzittend kind (88%), kwetsbare weggebruikers (71%) en Safety Assist (80%).

XLLease