22 februari 2018
Cupra Ateca

CUPRA Ateca

CUPRA debuteert met CUPRA Ateca

Autozine
22 februari 2018 | SEAT lanceert CUPRA. Het nieuwe merk komt voort uit het performancelabel van SEAT, waarmee al sinds 1996 de sportiefste modellen van de fabrikant worden aangeduid. CUPRA wordt als separaat merk gelanceerd en krijgt een eigen identiteit die liefhebbers van sportiviteit over de hele wereld zal aanspreken. De eerste wapenfeiten: de CUPRA Ateca, de CUPRA Ibiza en Arona designstudies, en de CUPRA TCR toerwagen voor de racerij.

Op zoek naar een Cupra Ateca?
bynco heeft er 1 vanaf € 48.950,-

Cupra Ateca

CUPRA wordt een zelfstandige entiteit binnen SEAT, met zijn eigen groeiambities. "Ons doel is om de CUPRA-verkopen de komende vier jaar te verdubbelen", aldus Wayne Griffiths, verkoop- en marketingdirecteur bij SEAT S.A.. Het nieuwe merk krijgt zijn eigen ruimte bij ongeveer 260 speciaal geselecteerde CUPRA-dealers uit het bestaande dealernetwerk in Europa. Daarbij wordt CUPRA verantwoordelijk voor alle autosportactiviteiten van SEAT, die nu nog onder de vlag van SEAT Sport vallen. CUPRA Ateca; het eerste model van het merk

Cupra Ateca

De CUPRA Ateca luidt een nieuw tijdperk in. De sportieve SUV is het allereerste model van CUPRA. Voor de aandrijving zorgt een 2.0 TSI-motor met 221 kW/300 pk, die is gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling en vierwielaandrijving. De CUPRA Ateca klokt een topsnelheid van 245 km/u en sprint desgewenst in 5,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u.

De eerste raceauto van het merk, de CUPRA TCR, komt dit jaar uit in de TCR-raceserie. De toerwagen heeft het koperkleurige CUPRA-logo voor- en achterop en wijkt op een aantal punten af van de versie voor de openbare weg. Zo heeft de CUPRA TCR onder meer racestoelen, andere bumpers, een gewijzigde motorkap en een ander stuurwiel. Het motormanagement heeft aangepaste software om te voldoen aan de Balance of Performance-eisen in de technische reglementen.

Tegelijkertijd met de CUPRA-modellen introduceert SEAT een nieuwe speciale editie van de Leon: de Leon CUPRA R ST. Net als de recent gelanceerde vijfdeurs Leon CUPRA R is de ST uitgerust met een 2.0 TSI-motor met 221 kW/300 pk, een DSG-automaat en vierwielaandrijving. De Leon CUPRA R ST is te herkennen aan zijn koperkleurige carrosserie-accenten, grote lichtmetalen velgen in dezelfde tint en zijn interieur met koperkleurige accenten. Het exclusieve model is verder voorzien van aerodynamische verbeteringen aan de koets (uitgevoerd in koolstofvezel), een sportuitlaat en opgewaardeerde remmen.

AutoCoach
CUPRA Ateca vernieuwd voor modeljaar 202CUPRA Ateca vernieuwd voor modeljaar 202
22 juni 2020
CUPRA Ateca nu als Limited EditionCUPRA Ateca nu als Limited Edition
31 oktober 2019
Cupra introduceert Ateca Special EditionCupra introduceert Ateca Special Edition
6 maart 2019
Cupra introduceert AtecaCupra introduceert Ateca
2 november 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum