28 november 2001

Citroen Xsara Coupe

Citroen volgend jaar opnieuw actief in wereldkampioenschap rally met Xsara WRC

28 november 2001 - Citroen Sport heeft aangekondigd ook in 2002 actief te zullen zijn in het wereldkampioenschap rally. In het afgelopen jaar was het merk met de Xsara WRC diverse malen succesvol en dat was voldoende reden om deelname te prolongeren.

Overigens zal Citroen Sport volgend jaar nog niet aan alle wedstrijden deelnemen, maar in 2003 zal Citroen naar verwachting wel in iedere wedstrijd acte de presence geven. Er worden dit jaar 3 Xsara WRC's geprepareerd en drie equipes zijn inmiddels aangewezen: Radstrom/Giraudet, Loeb/Elena en Bugalski/Clliaroni. Laatstgenoemde equipe zal zich intensief bezighouden met testen en ontwikkeling en aan drie wedstrijden deelnemen.

Citroen Xsara Coupe

Guy Frequelin, sinds 1989 actief als directeur Citroen Sport, vertrouwt op basis van de successen in voorgaande jaren op kansrijke deelname: "Wij behaalden uitstekende resultaten op asfalt met de Xsara WRC in 2001: een dominante rol van Bugalski in Cataloni, Loeb met een mooie tweede plaats in de San Remo Rally en een overwinning op Corsica. Deze successen stellen ons in staat ervaring op te doen in wedstrijden waar meer proeven op onverhard terrein voorkomen, als voorbereiding op volledige deelname in 2003."

Data WRC 2002:

  • Rallye Automobile de Monte Carlo, 17-20 januari
  • lnternational Swedish rally, 1-3 februari
  • Rallye Catalunya (Spanje), 22-24 maart
  • Acropolis Rally (Griekenland), 13-16 juni
  • Safari-raily (Kenia), 11-14 juli
  • Neste Rally (Finland), 8-11 augustus
  • Rally van Duitsland, 22-25 augustus

Sponsors van Citroen voor deelname aan het wereldkampioenschap rally zijn Total, Michelin en Magneti Marelli.

Remschijf.nl
Vandebron