1 november 2001

Citroen Xsara Coupe

Citroen haalt een eerste overwinning in het World Rally Championship binnen

1 november 2001 - De eerste overwinning voor de Citroen Xsara WRC is binnen. Jesus Puras en zijn navigator Marc Marti zetten zondag 21 oktober met de Xsara WRC tijdens de Tour de Corse voor het World Rally Championship de beste tijd neer. De equipe Sebastian Loep/Daniel Elena triomfeerde ook op Corsica: met hun Citroen Saxo behaalden zij voor het Super 1600-kampioenschap hun vierde overwinning.

Puras presteerde onder moeilijke weersomstandigheden uitstekend met zijn Xsara. Hij startte behoudend en verloor belangrijke seconden. In de tweede proef kwam hij echter goed terug en zette de snelste tijd neer. Toen het harder ging regenen, was Puras in staat een halve minuut op zijn tegenstanders in te lopen en zo haalde hij uiteindelijk de overwinning binnen.

Citroen Xsara Coupe

Citroen heeft met deze overwinning haar doelstelling voor dit jaar behaald: het winnen van een van de vier WRC-evenementen waaraan de Xsara WRC deelneemt. Jesus Puras: "Deze overwinning betekent een hoop voor mij en het is ook voor Citroen een fantastisch resultaat."

Citroen had nog meer te vieren op Corsica. Nadat coureur Sebastian Loep en zijn navigator Daniel Elena de Super 1600-rally's in Spanje, Griekenland en Finland eerder al wonnen, behaalden zij met hun Saxo ook op Corsica de overwinning. Inmiddels staan Loep en Elena dan ook op de eerste plaats in het klassement, de concurrentie achter zich latend.

Sneeuwkettingen4u
Vandebron