24 augustus 2009
Citroen DS3

Citroen DS3

Citroen onthult DS3

Autozine
24 augustus 2009 | Citroën toont de DS3 op de autosalon van Frankfurt. Deze onderscheidende auto vult het personenwagengamma van Citroën aan en zal met 5 motorisaties beschikbaar zijn. Later staat een motor met 99 g/km uitstoot gepland. Zowel exterieur als interieur zijn geheel in te richten volgens de wensen van de klant.

Op zoek naar een Citroen DS3?
bynco heeft er 3 vanaf € 8.750,-

Citroen DS3

Het eerste model uit de DS-reeks zal getoond worden op de IAA autosalon van Frankfurt. Bij het ontwerpproces van de DS3 stonden volgens Citroën drie begrippen centraal: verrassing, verleiding en vitaliteit. Niet alleen het uiterlijk van de Citroën DS3 is opvallend, ook het interieur onderscheidt zich door middel van luxueuze materialen:

Citroen DS3
 • De bovenzijde van het dashboard is bekleed met een zacht organisch materiaal die dat contrasteert met de glanzend gelakte strook;
 • Aan de bekleding werd extra aandacht besteed: er is naast een aantal moderne en geraffineerde stoffen keuze uit doorgestikt leder in drie tinten;
 • Veelvuldig is gebruikgemaakt van chroomaccenten: het DS-logo op het stuur en de randen rond de druktoetsen.

De DS3 wordt in talloze varianten leverbaar en is door iedereen geheel naar eigen wens samen te stellen. Kopers kunnen hun eigen DS3 creëren met de door hun gekozen uitvoering van het dak, carrosserie, behuizing van de buitenspiegels en wielen. In het interieur kan gekozen worden voor verschillende kleuren, materialen en bekledingen. In totaal worden zeven uitrustingsthema's leverbaar die passen bij verschillende levensstijlen.

Citroen DS3

De klant kan geheel naar wens kiezen uit:

Citroen DS3
Wittebrug
 • Een dak in afwijkende kleur van de rest van de carrosserie: Noir Onyx, Blanc Opale, Blue Botticelli of Rouge Carmen;
 • De behuizing van de buitenspiegels kunnen in de kleur van het dak of de lakkleur worden gespoten of in chroom worden uitgevoerd
 • Verschillende lichtmetalen wielen waarvan de wielkernen in kleur kunnen worden gespoten;
 • De strook in het dashboard waarin de luchtroosters, het instrumentenpaneel en multifunctionele display zijn opgenomen springt het meest in het oog en kan in acht verschillende kleuren en afwerkingen worden geleverd;
 • De pookknop kent zeven variaties waarmee het matchroom samengaat met een heldere lakkleur of met leer.

Om het exclusieve karakter van de DS3 extra te benadrukken kan deze worden uitgerust met verscheidene thema's die aansluiten bij verschillende levenstijlen. Een thema zorgt met subtiele accenten voor een geheel eigen uitstraling. Er zijn zeven thema's leverbaar, waarvan de eerste vier vanaf introductie:

Citroen DS3
 • Maori, voor de uitstraling ' Tatoeage '
 • Zèbre, voor de uitstraling ' Ethnic '
 • Onde, voor de uitstraling ' Good Vibrations '
 • Daisy, voor de uitstraling ' Fashion '
 • Co-Design, voor de uitstraling ' Art Work '
 • Map, voor de uitstraling ' Paris Night '
 • Plane, voor de uitstraling ' Nice Warrior '

In het motorengamma is een motor voorzien die 99 g/km uitstoot. Bij een gecombineerde cyclus is de uitstoot van de diesels met roetfilter minder dan 115 gr/km. Bij de benzinemotoren varieert de uitstoot van 136 gr/km tot 160 gr/km. Alle vijf leverbare motoren voldoen aan de Euro V norm. Er zijn drie diesels met roetfilter verkrijgbaar (1.4 HDiF 70 pk, 1.6 HDiF 90 pk en 1.6 HDiF 110 pk) en drie benzinemotoren (1.4 VTi 95pk, 1.6 VTi 120 pk en 1.6 THP 150 pk). De motoren worden geleverd met een vijf- of zesversnellingsbak. Een automaat is leverbaar op de 1.6 VTi 120 pk. Dankzij de gunstige stroomlijn (Cx-waarde van 0,31) worden de verbruikswaarden verder teruggedrongen.

Citroen DS3

Met zijn buitenmaten van 3,95 meter lengte en breedte van 1,71 meter behoort de DS3 tot de meest compacte in zijn segment. Om zijn compacte buitenmaten optimaal te benutten is een intelligent ontwerp toegepast: het dashboard is zo hoog mogelijk geplaatst om maximale ruimte te creëren voor de knieën van de voorpassagiers en de achterpassagiers profiteren van de lang doorgetrokken daklijn en de bescheiden omvang van de rugleuningen van de voorstoelen.

Citroen DS3

Het interieur belooft vijf volwaardige zitplaatsen, verscheidene opbergvakken (waaronder een dashboardkastje van 13 liter) en de kofferruimte van 285 liter is riant. Dankzij de in ongelijke delen neerklapbare achterbank is de kofferruimte optimaal benutbaar.

De DS3 kan worden uitgerust met MyWay, het geavanceerde audio- en navigatiesysteem met kleurenscherm en aansluitmogelijkheden voor iPod, MP3 en Bluetooth. Daarnaast zijn vele maatregelen genomen om geluiden van buiten te weren. De geluidsisolatie en demping zijn van een hoog niveau. Het motorcompartiment en de portieren kregen extra aandacht: onderaan de deur is een extra afdichting aangebracht en het geluidwerend materiaal heeft een hogere dichtheid (200 gr/m2 in plaats van de in dit segment gebruikelijke 90 gr/m2).

Nieuwe motoren voor Citroën DS3Nieuwe motoren voor Citroën DS3
25 augustus 2014
Citroën produceert 300.000e DS3Citroën produceert 300.000e DS3
26 juni 2014
Citroën DS3 aangepast met modeljaar 2014Citroën DS3 aangepast met modeljaar 2014
22 mei 2014
Citroën introduceert DS3 FabCitroën introduceert DS3 Fab
18 december 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum