2 oktober 2008
Citroen C5
Nieuws

Citroen C5

Citroen voorziet C5 van Snow Motion

2 oktober 2008 - De nieuwe Citroen C5 is vanaf nu leverbaar met "Snow Motion": een intelligent antislipsysteem. Daarbij is de auto voorzien van een milieuvriendelijk motorenaanbod waaronder een versie die 140 gr/km CO2 uitstoot. Tenslotte is het geïntegreerde navigatiesysteem "MyWay" verbeterd.

Snow Motion maakt het mogelijk om gedoseerd weg te rijden met een auto op besneeuwd of beijzeld wegdek. Het wordt vanaf oktober leverbaar op het complete C5-gamma, met uitzondering van de 2.0i 16V automaat.

Citroen C5

Technisch maakt Snow Motion gebruik van ASR (Anti-Slipregeling) en voegt daaraan een dimensie toe. Dankzij de analyse van diverse parameters (helling, sneeuwsoort, ijslaag) berekent de computer de grip van de aangedreven wielen nauwkeuriger en verdeelt op grond daarvan de aandrijving over linker- en rechtervoorwiel. Dit resulteert in gelijkmatiger grip bij wegrijden en accelereren onder moeilijke omstandigheden. De winst is volgens de maker met gewone banden al duidelijk merkbaar en wordt nog veel duidelijker merkbaar wanneer op winterbanden wordt gereden.

Het motorenaanbod voor de C5 wordt gecompleteerd met een nieuwe versie die 140 gr/km CO2 uitstoot en een HDi die aan Euro V voldoet. De nieuwe motor die 140 gr/km uitstoot, wordt gekenmerkt door vier nieuwe ontwikkelingen:

Citroen C5
  • Geoptimaliseerde afregeling van de HDi 110 FAP voor verminderd verbruik
  • Gebruik van olie met minder weerstand
  • 16 inch velgen voorzien van Michelin Energy Saver┬« -banden met uiterst geringe rolweerstand
  • De stuurbekrachtiging werkt elektrisch voor minder verbruik

De 2,0 liter HDi met handgeschakelde zesbak voldoet vanaf nu aan Euro V.

Voor een verhoging van het reiscomfort kan de C5 vanaf nu worden geleverd met het nieuw radionavigatiesysteem MyWay, dat bestaat uit geïntegreerd kleurenscherm, Bluetooth-handsfree, een CD-speler die geschikt is om MP3 weer te geven en die een aansluitmogelijkheid heeft voor externe audiospelers.

Citroen C5
Remschijf.nl
Remschijf.nl