18 april 2008
Citroen C5
Nieuws

Citroen C5

Citroen C5 is gekozen tot Trekauto van het Jaar

18 april 2008 - De Citro├źn C5 2.0i 16V is door het ANWB-maandblad Kampeer & Caravan Kampioen uitgeroepen tot 'Trekauto van het Jaar 2008'. De C5 moest het opnemen tegen 22 concurrenten in diverse klasses, waaronder de Ford Mondeo 2.5, de Renault Clio TCE 100 Estate en de Volkwagen Tiguan 2.0 TDI. De Fransoos werd eerst uitgeroepen tot winnaar van de C-klasse en vervolgens tot overall-winnaar.
Vandebron

Een onafhankelijke jury testte de auto's dagenlang op de testbaan van DAF in Sint Oedenrode en beoordeelde de auto's op vele punten. Terwijl de non-driving jury de vakantiegeschiktheid van elke auto beoordeelt aan de hand van de mate van zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak trekhaak en dergelijke, moeten de deelnemende auto's hun rijdende collega's zien te overtuigen van hun capaciteiten als caravantrekker. De testbaan biedt voor dit doel rijstroken met verschillende soorten wegdek, een slingerproef en diverse hellingen. Elke auto krijgt een caravan aan de haak, waarvan de belading eerst met de nodige precisie tot stand is uitgerekend en vervolgens heel evenwichtig over het interieur wordt verdeeld.

Citroen C5

De verkiezing Trekauto van het Jaar is dit jaar voor de 18e keer georganiseerd door de Kampeer & Caravan Kampioen, in 2005 ging al eerder een Citroën met de titel aan de haal, namelijk de Citroën C4 1.6 16V.

Sneeuwkettingen4u
Remschijf.nl