18 februari 2014
Citroen C5 Tourer

Citroen C5 CrossTourer

Citroen introduceert C5 CrossTourer

Autozine
18 februari 2014 | Citroen introduceert de C5 CrossTourer. Deze avontuurlijke versie van de C5 onderscheidt zich met verbrede zijpanelen, de matgrijze in lengterichting geplaatste dakdragers, 18 inch lichtmetalen wielen in mat grijs met diamantglans, verchroomde zijspiegelkappen en de geborstelde aluminiumkleurige skidplate op de voor- en achterbumper. Al deze stijlelementen worden gecombineerd met een met 15 cm toegenomen vrije hoogte (tot 70 km/uur op de versies met Hydractive III+ vering).

Hydractive III+ vering zorgt ervoor dat de bodemvrijheid al rijdende kan worden geregeld. Op die manier blijft de vrije hoogte constant, ongeacht de belasting van de auto. De vering past volgens de technici van Cinrtoen de flexibiliteit en de demping aan het rijgedrag van de bestuurder en aan de aard van de weg aan, zodat de auto onder alle omstandigheden comfortabel en stabiel rijdt.

Citroen C5 Tourer

Het automatische zakken bij hoge snelheid komt de aerodynamica ten goede. Bij gemiddelde snelheid beschikt de C5 CrossTourer over twee bodemhoogtes (+ 6 cm tot 10 km/uur en + 4 cm tot 40 km/uur) om bij lage snelheid makkelijker over obstakels heen te komen. De variabele bodemhoogte maakt laden en lossen ook eenvoudiger, doordat de laaddrempel verhoogd dan wel verlaagd kan worden.  Dit type vering is leverbaar in combinatie met alle motoren behalve de e-HDi 115 Airdream ETG. De Citroën C5 CrossTourer zal in Nederland leverbaar zijn met 20% bijtelling.

De C5 CrossTourer is leverbaar met Intelligent Tractioncontrol, een systeem dat rijden onder alle mogelijke omstandigheden vergemakkelijkt en op besneeuwde of modderige wegen de trekkracht vergroot. Ook bijzonder is het navigatiesysteem eMyWay evenals een achteruitrijcamera waardoor manoeuvreren heel eenvoudig wordt.

Citroën C5 CrossTourer komt naar HollandCitroën C5 CrossTourer komt naar Holland
9 april 2014
Citroën maakt prijs van C5 Tourer bekendCitroën maakt prijs van C5 Tourer bekend
3 maart 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum