12 september 2001
 

Citroen C5 Break (2001 - 2004)

Carlsson maakt speciale editie Citroen C5 Break

Autozine
12 september 2001 | Ter gelegenheid van de IAA van Frankfurt nam de Duitse tuner Carlsson de C5 Break V6 flink onder handen. Deze samenwerking leidde tot een uitermate sportieve en potente C5 die bovendien door Carlsson van even bijzondere als smaakvolle details in interieur en exterieur werd voorzien.

Deze C5 combineert het comfort en gebruiksgemak met de hoge prestaties als gevolg van aanpassingen die Carlsson heeft aangebracht. De laatste generatie Hydractive III stelt de Break in staat dit potentieel veilig en comfortabel te benutten. Levert de V6 in de C5 al ruim 200 pk, met de aanpassingen van Carlsson komt het maximale vermogen uit op 173 kW (235 pk) bij 6.000 tpm, bij een veel hoger koppel (320 Nm in plaats van 285 Nm bij 3.750 tpm). Om dit vermogen te vertalen in veilig en comfortabel weggedrag, ontwierp Carlsson speciale 18-spaaks velgen met banden in het formaat 225/40x18. De autoadaptieve automaat met sequentiële schakeling werd ongewijzigd overgenomen. Door Carlsson werd een aantal aerodynamische voorzieningen aangebracht om de C5 ook bij de hogere topsnelheid (max. 245 km/h) een even vertrouwd weggedrag als het seriemodel te garanderen.

Citroen C5 Break (2001 - 2004)

De ontwerpers van Carlsson gaven volop aandacht aan het interieur van de C5 en het gebruik van materialen als Amaretta en leer in zachte Cognac-tinten. Het leer siert de stoelen en de onderzijde van het dashboard. Het lichtgrijze Amaretta is aangebracht op de hogere delen van het dashboard en de deurpanelen. Cognac-kleurig Amaretta vormt de afronding van stoelen en hemelbekleding.

Carlsson vestigde zich tien jaar geleden in het Duitse Saarland en verwierf wereldfaam met het artistieke en sportieve talent waarmee ontwerpers bestaande ontwerpen verfijnden. De dynamische en comfortabele wegeigenschappen van de door Carlsson geprepareerde auto s staan borg voor rijplezier op het hoogste niveau. Het is deze combinatie van kwaliteiten die de grondslag vormt voor de samenwerking tussen Citroen en Carlsson.

UnitedConsumers
 

Info

Techniek

Prijs

Forum