16 december 2018
Feedback
Citroen C4 Cactus

Forum Citroen C4 Cactus

Reacties van eigenaren

  

, datum: 30 maart 2015

Ervaring met auto: We hebben de Cactus dus sinds 6 maart. Joepie! Leuke wagen, rijdt vlot (ook met automaat !) wel met een iets hoger verbruik, rond 5.7/100km. Mijn andere wagen een C4 berline, diesel, verbruikt evenveel dus waar al die...

Reageer Nieuw
UitvoeringShine
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 25 maart 2015

Ervaring met auto: Na een lange speurtocht naar een nieuwe auto kwam ik plots foto's tegen van de Cactus. Die airbumps leken mij wel wat. Op de zaak zijn de parkeerplaatsen krap. Niet iedereen doet zijn deur voorzichtig open. Telefoon in de ene hand tas in de andere hand en kont tegen de deur. De kans op schade is groot. Gelukkig is die kans bij een Cactus gereduceerd. Pluspuntje voor de cactus. Zuinige auto's zijn vaak klein en achterin past vaak nauwelijks een passagier. Toch zocht ik een zuinige en lichte auto. En weer kwam de Cactus in het vizier. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben gaan proefrijden. De automaat was een sof ik was na 5 minuten weer bij de dealer. De automaat in de cactus is een automaat waar je mee moet leren omgaan. Heb je het onder de knie dan gaat het prima. Toen ben ik met een schakel Cactus gaan rijden en was onder de indruk. En het interieur sprak mij enorm aan. Geen standaard dashboard maar een uniek herkenbaar dashboard. En alles goed te bedienen. U raadt het al ik heb een Cactus gekocht en heb daar beslist geen spijt van.
Het ding nodigt uit tot kilometers maken. En dat met een net verbruik. 1 op 18 is goed haalbaar. Binnen een paar maanden had ik heel Nederland gezien, van Limburg tot Groningen en van west naar oost. Een heerlijke snelweg cruiser. Met 110 tot 120km per uur op de teler is het heerlijk rijden. Vering is prettig en stuurgedrag zoals het hoort. Het enige wat mij soms stoort zijn de zonnekleppen die zitten wat lager omdat er een airbag in het plafond zit. nulls-avonds weerkaatst het licht er een beetje tegenaan en heb je het gevoel dat ze dicht bij je hoofd zitten. Overdags is dat gevoel niet aanwezig. Verder is de auto van binnen redelijk stil. Je hoort wat banden en wind geruis. Maar niet al te storend. Stoelen zitten heerlijk. Maar dat is persoonlijk. Ik voel mij in iedergeval lekker thuis in de Cactus.
P.Lammers

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km
Dealer Van Schie

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 7 maart 2015

Ervaring met auto: Fijne comfortabel en zeer zuinige reiswagen.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand14.000 km
DealerDijkstra

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9
  
 
Reactie van: Sjako23, datum: 22 maart 2015

Antwoord: Gisteren de nieuwe cactus mogen ophalen! Weken niet geslapen en iedere dag de dealer gebeld of de auto binnen was. Vorige week maandag het verlossende telefoontje van de dealer: de auto wordt zaterdag opgeleverd! We waren om 7 uur al uit bed en konden niet slapen. Een uur te vroeg kwamen we bij de dealer aan maar daar stond hij, onder een doek. We konden niet wachten. Mijn vriendin mocht hem eraf trekken. Een mooie glimmende bruine! De hele dag in gereden gisteren. We zijn heel blij met onze aankoop. E-HDI sprint vooruit.

Reageer
  

, datum: 3 februari 2015

Ervaring met auto: Super car, als je ff aan de electronisch gestuurde versnellingsbak bent gewent wil je niet meer anders. Verbruik tussen de 5,6/5,0 100, iedere rit zit je in een zetel, de bediening dmv het 7.

Nieuw
UitvoeringVti Shine
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerDijkstra

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
 
Reactie van: Vandersteenphil, datum: 12 maart 2015

Antwoord: Nog maar net een Cactus afgehaald, inderdaad ook met gestuurde versnellingsbak. Ik begrijp de negatieve respons niet van de "professionele" gebruikers. Bij mij werkt die prima, al moet ik eerlijk toegeven dat het effe wennen was (knopjes enzo), maar nu gaat het zelfs heel pittig aan toe.

Heb hem nog maar een weekje, maar ik zal wel verder reageren als ik wat meer Km heb, nu is 544 nog iets te weinig denk ik dan.

Reageer
  

, datum: 16 januari 2015

Ervaring met auto: De Citroen Cactus bevalt prima! Wij hebben de auto in oktober aangeschaft en mijn vriend rijdt veel kilometers op de snelweg.

Min-punt:
Als de auto de snelheid van 130 km p uur bereikt is er een fluitend geluid te horen, erg storend met de demo auto hoorden we dit ook 1 keer maar de dealer zij dat we ons geen zorgen hoefden te maken.

Het geluid is zeer storend, de dealer heeft nu de dragers van het dak gehaald maar het geluid is nog steeds te horen. Ik ben benieuwd of meer mensen hier last van hebben? Het gaat namelijk echt vervelend worden.

Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand15 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: K. Kooij, datum: 28 februari 2015

Antwoord: Heb ook een fluitende Cactus (vooral bij harde wind en snelheid boven de 100 km). Zal a.s. maandag contact opnemen met de garage. Graag reactie als Citroen een oplossing heeft gevonden.
K van der kooij

 
Reactie van: Peteruitdehoek, datum: 9 maart 2015

Antwoord: Fluittoon wordt veroorzaakt door het rubber van het voorportier wat aansluit op de a-stijl. Aan de onderkant sluit het aan op een kunststof regengootje. Het rubber op het portier is iets te lang en gaat trillen wat dan weer een fluittoon veroorzaakt. Bij Citroen is dit probleem inmiddels bekend.

 
Reactie van: Natasja. Boers, datum: 26 maart 2015

Antwoord: Citroen heeft de auto inmiddels drie weken gehouden om het probleem op te lossen. Ze hadden er een nieuwe vooruit ingezet, omdat deze niet symmetrisch was. Nu hebben wij vorige week de auto terug gekregen en de eerste dag was het gelijk weer raak. De fluittoon is nu nog feller en harder. Wij vinden dit erg vervelend worden, we rijden nu al 5 maanden met een vervelend geluid rond.

Nu wordt de auto volgende week vrijdag gekit bij de dealer, de deuren schijnen nu het probleem te zijn, precies zoals jij het beschrijft.

Ik vraag mij nu af hoe jij weet wat de oplossing is, want wij zijn iedere keer onze auto kwijt en het wordt niet opgelost. Ik begrijp dat niet helemaal zeker omdat jij zegt dat het probleem bij Citroen bekend is.

Gr. Natasja

 
Reactie van: Peteruitdehoek, datum: 27 maart 2015

Antwoord: Beste Natasja,
kijk eens op: Het citroen forum. Dan moet je zoeken naar fluittoon.

daar vind je alle informative.
Succes ermee.

Groet,
Peter

 
Reactie van: Waltervanderwees, datum: 11 april 2015

Antwoord: Hier nog een Cactus met hetzelfde euvel: de fluittoon. Afgelopen vrijdag bij de dealer geweest. Probleem is inderdaad bekend bij Citroen, en de oplossing ook, alleen nog niet vertaald naar het Nederlands! Zodra de vertaling er is neemt de dealer contact met mij op. Zou niet lang moeten duren zou je denken...

 
Reactie van: M. Dikkenberg, datum: 12 april 2015

Antwoord: Hier inderdaad het zelfde verhaal: met de wind op een bepaalde manier op de auto en met een snelheid rond 120 km per uur fluit toon hoorbaar. Soms zachtjes, maar pas ook behoorlijk hard wat wel heel erg storend was. Ik hoor het graag als het bij iemand verholpen is, dan ga ik ook direct langs de dealer. Nu 1 week in bezit en 1.000 km op de klok. Verder top wagen, bevalt echt super ook de automaat rijdt perfect als je er aan gewend bent.

 
Reactie van: Natasja. Boers, datum: 14 april 2015

Antwoord: Bedankt voor alle tips! Eindelijk is na vijf maanden het probleem opgelost. Aan de randen van de auto zitten rubbers bij de sluiting van iedere voordeur. De bovenranden zitten gedeeltelijk los en dit veroorzaakt het geluid.

De Citroen dealer heeft het probleem opgelost door het vast te kitten.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben!

Gr Natas

Ps: nog veel rijplezier!

 
Reactie van: Vandersteenphil, datum: 28 juli 2015

Antwoord: Ook bij mij is het probleem van de fluittoon opgelost! Het zijn inderdaad de rubbers aan de deuren die bij slecht plaatsing deze fluittoon veroorzaken.

Bij de garage was de oplossing niet gekend, maar ik heb hen doorverwezen naar deze website, en direct werden de nodige stappen gezet om het op te lossen. Vervanging van de deurrubbers en juiste plaatsing ! Heerlijk genieten nu van de wagen.

Hartelijk dank voor het aanreiken van de oplossing. Gewoon de max!

Reageer
  

, datum: 1 januari 2015

Ervaring met auto: Naast de vele positieve aspecten, 1 groot minpunt: de achteruitrijdcamera werkt niet in het donker (geen night vision sensoren) bij te weinig omgevingslicht (achteruitrijlicht is veel te zwak). Heb klacht gedeponeerd bij dealer, motorhuis Hoofddorp heeft deze op haar beurt neergelegd bij Citroen Nederland. M.i. Diverse simpele oplossingen voorhanden.

Nieuw
UitvoeringBluehdi 100 Shine
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand1.200 km
DealerHet Motorhuis

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor9
  
 
Reactie van: Cor. Westerman, datum: 5 juni 2015

Antwoord: Wat een klein beetje helpt is de halogeen ketenlampjes vervangen met LED. Daarnaast even je mistlamp aan doen als tijdelijk workaround.

Ik vernam dat de Cactus nu wel met een betere camera wordt geleverd. Volgende week weet ik het zeker :)

Reageer
  

, datum: 1 december 2014

Ervaring met auto: Plus: de looks, het comfort, de trekkracht en souplesse van de motor, het interieur, de bediening van airco, muziek/radio, verbruiksgegevens, de navigatie, de achteruitrijcamera, telefoon, kwaliteit van de audio en werking cruisecontrol.

Plus ook het gemiddeld verbruik: 4,2 ltr op de 100 km overall, incl. filerijden, korte afstanden, gebruik van aanhanger achter de auto, etc, Op lange afstanden daalt het verbruik naar 2,9-3,1 ltr op 100 km bij 106-110 km/u.
Plus: het remmen en de besturing en (het ontbreken van) zijwindgevoeligheid.

Min: je moet wat verder in de versnellingen doortrekken (met name 3 en 4) dan aangegeven door de schakelindicator, dit gaat echter niet ten koste van het verbruik. Is ook wat rumoeriger dan verwacht (besparing op isolatiemateriaal?). De plaatsing van de handrem onder de centrale armsteun (handgeschakelde versie).

Conclusie: vooralsnog zeer tevreden. Erg ontspannen auto. Mooi afgewerkt zonder overdadig te zijn. Alles zit er in zonder dat je er mee wordt lastig gevallen. Dat maakt deze Cactus een erg goed doordacht en erg plezierig ding om te gebruiken. En om naar te kijken.

Verder ook nog: een tot dusverre erg prettig contact met dealer Visscher Culemborg.

Nieuw
UitvoeringHDI 100
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerVisscher Rivierenland

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Lucienvdmooren, datum: 25 januari 2015

Antwoord: Met onze DS3 maken wij ook al jaren gebruik van de service bij de Citroen dealer Visscher in Gorinchem. Zeer tevreden over de service. Prijzen worden vooraf duidelijk afgesproken en nagekomen. We staan op het punt een Cactus aan te schaffen wegens een 5 deurs behoefte.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 »