3 september 2009
Citroen C3 (2010 - 2016)
Nieuws

Citroen C3

Nieuwe Citroen C3 vanaf 2010

3 september 2009 - De nieuwe C3 zal worden geproduceerd in de fabrieken in Aulnay en Poissy en verschijnt vanaf begin volgend jaar op de markt. Het gamma voor Nederland zal bestaan uit drie dieselmotoren en vier benzinemotoren.

Op zoek naar een Citroen C3 VTi 120 Exclusive?
bynco heeft er 1 vanaf € 10.445,-

Citroen C3 (2010 - 2016) VTi 120 Exclusive

In zijn segment is de nieuwe C3 nog altijd een van de auto's met de meest compacte buitenmaten. Citroën heeft met de nieuwe C3 geprobeerd dit te behouden. Met zijn lengte van 3,94 meter blijft hij binnen de grens van vier meter. Deze compacte buitenmaten zijn tegen de trend in van steeds groter wordende modellen. Zijn breedte is 1,71 meter en de hoogte bedraagt 1,52 meter. Met een draaicirkel van 10,2 meter is het een praktische auto voor gebruik in de stad.

Citroen C3 (2010 - 2016)

Opvallende elementen in het interieur zijn:

  • Een slim dashboard levert extra ruimte op voor de voorpassagier. Daardoor wordt het mogelijk de stoel acht centimeter verder naar voren te plaatsen dan de bestuurdersstoel, zodat de achterpassagier meer beenruimte heeft. Het dashboardkastje heeft niets in hoeven leveren en blijft riant met een inhoud van 13 liter;
  • De rugleuningen van de voorstoelen zijn drie centimeter smaller waardoor meer ruimte wordt gecreëerd voor de achterpassagiers;
  • Bij de uitvoeringen (die zijn) uitgerust met de Zenith voorruit en het Pack Visibility (automatische verlichting, automatische ruitenwissers en automatisch dimmende binnenspiegel) wordt de middenconsole verlicht door drie witte ledlampjes;
  • Inzittenden kunnen muziek draadloos beluisteren via het audiosysteem in combinatie met de 'Connecting box'. Bovendien kan de nieuwe C3 worden uitgerust met het MyWay navigatie- en audiosysteem met geïntegreerd kleurennavigatiesscherm en kaarten van heel Europa, MP3-aansluitmogelijkheid en Bluetooth.

Naast het ruime interieur biedt de nieuwe C3 ook veel ruimte voor bagage. Het ontwerp werd geoptimaliseerd, wat heeft geresulteerd in een lagere laaddrempel (22,7 cm) en de breedte van de laabak nam toe tot 104 cm. Voor meer gebruiksgemak is de vloer voorzien van vier ogen waar bijvoorbeeld een bagagenet aan bevestigd kan worden. Voor optimale laadcapaciteit kan de achterbank in ongelijke delen worden neergeklapt; dat kan met één hand vanuit de bagageruimte of vanaf de achterbank.

Citroen C3 (2010 - 2016)

Dankzij een uitzonderlijk grote voorruit, met een lengte van 135 centimeter, zorgt de Zenith-uitvoering voor een zichtveld tot 108 graden voor de bestuurder en voorpassagier. 'Normaal' is een zichtveld tot 28 graden. Het ruime en vrije zicht naar voren belooft voor alle passagiers een ruimtelijk gevoel. Met het oog op comfort is de bovenste strook van de Zenith voorruit voorzien van 25 centimeter progressief donkerder getint glas, zodat de bestuurder en voorpassagier tegen al te sterke zon worden beschermd. Daarnaast kan bij laagstaande zon een scherm met twee separate zonnekleppen naar voren worden geschoven waardoor het interieur altijd is voorzien van de gewenste lichtinval.

De voorwielophanging van de nieuwe C3 is van het type pseudo-McPherson. Achter wordt torsievering toegepast. Bij de ontwikkeling van de nieuwe achteras is in totaal 13 kilogram gewicht bespaard. De elektrische stuurbekrachtiging is snelheidsafhankelijk. Vanuit het perspectief van optimale veiligheid voor inzittenden wordt de nieuwe C3 standaard voorzien van geventileerde schijfremmen vóór, ABS gecombineerd met elektronische remkrachtverdeling en een noodstopassistent. Met het oog op onberispelijke wegligging is ESP leverbaar op alle uitvoeringen van de nieuwe C3.

Citroen C3 (2010 - 2016)

Vanaf het tweede uitrustingsniveau zijn zes airbags (bestuurder, voorpassagier, zij- en gordijnairbags), cruisecontrol en snelheidsbeperker standaard. Alle vijf stoelen zijn uitgerust met driepunts gordels met pyrotechnische gordelspanners en spanningsbegrenzers. Op de twee buitenste achterstoelen zijn Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes aangebracht.

Het gamma voor Nederland zal bestaan uit drie dieselmotoren (1.4 HDiF 70 pk, 1.6 HDiF 90 pk en 1.6 HDiF 110 pk) en vier benzinemotoren (1.1 61 pk, 1.4i 75 pk, 1.4 VTi 95 pk en 1.6 VTi 120 pk). Deze worden allen gekoppeld aan een vijfversnellingsbak, behalve de 1.6 HDiF 110 pk. Deze is voorzien van een zesbak en bij de 1.6 VTi 120 pk kan ook worden gekozen voor een viertraps automaat.

Citroen C3 (2010 - 2016)

De brandstofbesparende maatregelen zullen in 2011 een nieuwe impuls krijgen als nieuwe aandrijflijnen worden geïntroduceerd die zijn voorzien van de tweede generatie Stop & Start (-systemen). In combinatie met vijf- en zestraps automaten zullen de twee dieselmotoren dan nog slechts 90 of 95 gr/km CO2 uitstoten. Een nieuwe generatie driecilinder benzinemotoren zal er voor zorgen dat er minder dan 100 gr/km vrijkomt.

IkWilVanMijnAutoAf
Vandebron