27 januari 2022

Forum Citroen C3 (2010 - 2016)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 16 december 2021

Ervaring met C3 : Heb deze auto gekocht omdat mijn budget niet te groot is, maar vanaf dag 3 alleen maar ellende met motorstoringen. Ook zat er een VTi bekend olie verbruik probleem in de motor. Motor door dealer laten vervangen en dat is nu ok. Nu alleen wekelijks motormanagement storingen. Misfire, katalysator en af en toe dat motor uit het niets in noodloop gaat. Ik krijg hem er alleen maar uit als ik de accupool even losgooi en dan rijd hij weer honderden kilometers zonder probleem.

Mijn advies. Niet kopen. VTi (of met nieuwe benaming Blue Tech) motoren hebben zwakke zuigerveren die vast kunnen zitten en ervoor zorgen dat er olie in je cilinders komt een kop die snel kan slijten door het valvetronic systeem. Deze problemen kunnen al vanaf 50.000 km optreden. Ook is de ecu niet echt goed beschermd tegen vocht.

Ervaring met verkoop: Autohandelaar wist dat er storingen in waren. Deze na verkoop zogenaamd opgelost. Autohandelaar kon ook weten dat er iets met de motor was. Want hij hield heel erg in in vergelijking met de motor die hij er later als garantie ingebouwd heeft.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand134.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor3
  
  

, datum: 8 september 2021

Ervaring met C3 : Citroen C3 sinds 1 jaar andere motor 61.000 km gelopen auto ziet er perfect uit, maar na het inbouwen van de andere motor werkt de airco niet meer en kan ook de fout niet op gespoord worden via de computer.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 11 juni 2019

Ervaring met C3 : Na half jaar steeds melding storing motormanagement 2 laten uitlezen waarvan een keer gereset, bij tweede keer moest een van de bobines worden vervangen. Probleem netjes opgelost hoefde niets te betalen. Maand later weer het zelfde probleem weer gereset en daar na nog een paar keer. Als het voorkomt blijft de koelventilator doordraaien en het vermogen neemt af.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand50.000 km
DealerVersteeg

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Rene. V. Dong, datum: 22 september 2019

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem, al 1000 euro aan kwijt. Nu hebben we advies: cilinderkop met distributieriem en toebehoren te vervangen. Inschatting 3500 euro, maar geen zekerheid dat dan opgelost. HELP!

 
Reactie van: Nancy. Gielkens, datum: 17 december 2019

Antwoord: Mijn auto is helaas nog geen 3 jaar oud met 50.000 km op de teller. Al serieuze stukken aan gehad. En het ergste is dat het een gekend probleem is met dit type motor. Distributieriem in de olie. Ik ben niet de enige die dit aan de hand heeft. Er is blijkbaar ook een terugroepingsactie op, maar niemand die dit tegen mij zei. Zelfs niet toen ik belde om te vragen of het nog niet tijd was voor een onderhoud. Ze herstellen het wel onder garantie, maar ik was mijn auto 14 dagen kwijt en heb een andere auto moeten huren. Die kosten (500 euro) zijn voor mijn rekening. Als ze het op tijd gezegd hadden, had ik de auto binnen gedaan vooraleer er een rood lampje kwam waardoor ik er niet mee mee mocht rijden en hadden deze kosten vermeden kunnen worden.

En dan is er nog het feit dat niemand mij kan garanderen dat ik dit binnen de volgende 50.000 km niet opnieuw aan de hand ga hebben. En dan wordt het niet onder garantie hersteld.

  

, datum: 11 november 2017

Ervaring met C3 : Auto gekocht mei 2016 met 113.000 km op de teller. Ik gebruik de auto voor woon-werk, vooral rijksweg. De stoelen voldoen prima. Ik heb geen last van mijn rug! Verbruik is ruim 1:23! Motormanagement lampje brand regelmatig. Na controle door garage weer gereset. Was bekend euvel en geen echt probleem.

UitvoeringE-HDI 90 Business
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand177.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor9
  
AutoCoach
  

, datum: 9 januari 2017

Ervaring met C3 : Bijna een ton gedraaid en loopt nog als nieuw. Ik ben van het doorrijden, dus gebruik het vermogen van de auto met regelmaat. Prima auto voor het geld. Ga kijken voor het nieuwe model want deze fransman heeft me verbaasd zo goed.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Wagen is zeer makkelijk te onderhouden. Kosten vallen mee en als je de beurten regelmatig doet is het echt je maatje om mee weg te gaan. Prima auto die lekker rijdt. Geen stoplicht sprinter maar ook zeker niet lui. Op de grote weg doet hij zeer goed zijn best en in de stad is het een fijne compacte auto.

Ervaring met verkoop: Goed bedrijf, jammer weg uit oosterhout

UitvoeringLine Business
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit7 jaar
KM-stand95.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
  

, datum: 9 december 2016

Ervaring met C3 : Versnellingsbak janken. Fabriek geeft aan geen versnellingsbak olie vervangen. Het Janken is op te vangen door een speciale olie te verkrijgen bij Bardahal te Dordrecht, ook wel genaamd OCD Nederland. Deze olie heeft een goedkeuring van Citroen Frankrijk. Na het vervangen is de klacht minder geworden. Olie was zwart grijs, dit is slijtage. Motorsteunen vervangen uitgesleten.

Auto heeft nu probleem met volgens mij een uitgesleten kroon pignonwiel. Je voelt de ruimte tussen gas loslaten en gas geven. Erg irritant als je rug en nekklachten hebt dit voel je als je gas geeft en loslaat. Wordt nu aandacht aangeschonken omdat ik uit het autovak kom.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Verkoop als monteurs en magazijn zeer prettige mensen.

Ervaring met verkoop: Nette verkoop. Is mij meegedeeld dat er veel vervangen was ivm km stand.

Wat niet onderkend is, is het gevoel van de bak. Proefrit gewoon te kort en geen aandacht aan geschonken.

UitvoeringEHDI C3
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand198.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 20 november 2016

Ervaring met C3 : Heb deze auto in 2013 gekocht met 21000 km op de teller. Mijn eerste Citroen en ik kan niet anders zeggen dan dat ik buitengewoon tevreden ben. Ik zit meestal alleen in de auto, die meestal voor woon-werkverkeer gebruikt wordt. Onderhoud volgens het boekje bij een lokale garagist. Volledig probleemloze auto.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit3 jaar
KM-stand150.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
 
 1 

Op zoek naar een Citroen C3?
bynco heeft er 8 vanaf € 7.445,-

Citroen C3 (2010 - 2016)

Volkswagen Polo Volkswagen Polo
★★★☆☆
Opel Corsa Opel Corsa
★★★☆☆
Ford Fiesta Ford Fiesta
★★★☆☆
Peugeot 206Peugeot 206
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions