7 september 2002

Citroen Berlingo (1996 - 2008)

nieuwe berlingo bij citroen

7 september 2002 - Citroen presenteert op de Mondial de l'Automobile 2002 de nieuwe Berlingo. Dit model is geheel vernieuwd teneinde beter aan de behoeften van consumenten te kunnen voldoen. Op dit moment heeft Citroen wereldwijd al bijna 800.000 Berlingo's verkocht, waarvan 420.000 personenauto's. Hij werd geïntroduceerd in 1996, oorspronkelijk als 'Ludospace'. De nieuwe Berlingo laat zien dat hij ook geschikt is als gezins- en vrijetijdsauto.
Vandebron

Met het design van zijn expressieve voorzijde, waarbij de bolle wielkasten naadloos overgaan in de grote vlakke motorkap, heeft de nieuwe Berlingo een eigen karakter. Hij heeft een aantal stilistische kenmerken, zoals groot formaat koplampen en volumineuze kunststof bumperschilden, die horen bij een echte vrijetijdsauto. Het interieur is ook opnieuw gestileerd. Het nieuw ontworpen dashboard dat de kenmerken van een vrijetijdsauto draagt, heeft een centrale console met aan de ene zijde het instrumentenpaneel en de schakelaars en aan de andere zijde de passagiersairbag. Onder het dashboard en in de middenconsole is bergruimte gecreëerd. Er is keuze uit allerlei bekledingen van stof of velours, zodat de auto aangepast kan worden aan de smaak van iedere individuele gebruiker.

Citroen Berlingo (1996 - 2008)

De Berlingo is niet alleen stilistisch aangepast, hij is volgens Citroen ook comfortabeler geworden en heeft een uitrustingsniveau dat is afgestemd op de behoeften van de gebruiker. De Berlingo Cinqspace heeft de voordelen van een bedrijfswagen gekoppeld aan die van een personenauto: robuust en berekend op intensief gebruik. De Cinqspace Club is ontwikkeld voor gezinnen met een smalle beurs, die behoefte hebben aan veel ruimte en de Berlingo met name voor praktisch gebruik aan willen wenden. De Multispace-uitvoering is vooral luxueus met het oog op maximale toegankelijkheid standaard voorzien van een tweede zijschuifdeur.

In de Berlingo zitten nu dezelfde bedieningssystemen als in de C3, C5, C8 en Xsara. De radio van de nieuwe Berlingo kan worden bediend met schakelaars op het stuur. De Berlingo met 1 .6i 1 6v 80 kW/110 pk-motor of 2.0 HDi 66 kW/90 pk-motor kan worden uitgerust met een snelheidsregelaar. Het is geheel nieuw dat een auto uit deze klasse is voorzien van deze comfort- en veiligheidsverhogende extra's. De nieuwe Berlingo bezit, net zoals de andere recent uitgebrachte modellen van Citroen (C3, C5, C8) multiplexbedrading. Dankzij deze technologie heeft de bestuurder de beschikking over diverse functies die het gebruiksgemak bevorderen: automatische deurvergrendeling bij snelheden boven 10 km/h, achterruitenwissers die automatisch inschakelen als de auto in zijn achteruit wordt gezet, een radio, waarvan het geluidsniveau zich aanpast aan de snelheid van de auto enzovoorts. Op alle uitvoeringen is ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD) leverbaar. Ook de bescherming van de inzittenden is verbeterd. De Berlingo is standaard uitgerust met een airbag de voor bestuurder en kan worden uitgerust met passagiersairbag en met dubbele zijairbags die hoofd en borst beschermen.

IkWilVanMijnAutoAf
Remschijf.nl