22 juni 2006
Chrysler Sebring

Chrysler Sebring

Chrysler introduceert nieuwe Sebring

Autozine
22 juni 2006 | Chrysler introduceert een geheel nieuwe Sebring. Zijn kenmerkende stijl ontleent hij aan aan het Airflite prototype uit 2003. De nieuwe Sebring wordt begin 2007 in Nederland verwacht. Hij zal dan ook leverbaar zijn met een commonrail dieselmotor.

De nieuwe Sebring is de eerste Chrysler in dit segment die ook leverbaar is met een turbodieselmotor (CRD). Deze krachtbron (standaard met handgeschakelde zesbak) heeft een inhoud van 2,0 liter en is voorzien van commonrail inspuiting en vier kleppen per cilinder. Zijn maximale vermogen bedraagt 140 pk en hij heeft een maximaal koppel van 310 Nm. Naast de 2.0 CRD bestaat het motorengamma uit drie benzineversies. Zo zijn er twee uitvoeringen van de nieuwe World Engine-reeks, beide met variabele kleptiming. De tweeliter, die standaard aan een handgeschakelde vijfbak is gekoppeld, levert 152 pk en een koppel van 190 Nm. De 2,4-liter World Engine werkt standaard samen met een automatische transmissie met Autostick (handschakelmogelijkheid). Hij levert een topvermogen van 173 pk en een koppel van 224 Nm. Net als zijn voorganger is de nieuwe Sebring ook leverbaar met een V6. Deze heeft een inhoud van 2,7 liter, is goed voor 193 pk en 258 Nm en wordt standaard geleverd met een automaat met Autostick.

Chrysler Sebring

Het interieur is origineel en praktisch van vormgeving. De veelzijdigheid van het (in twee kleuren uitgevoerde) interieur komt tot uiting in een riant ruimteaanbod, maar ook door de in twee delen neerklapbare achterbank. Als optie is een neerklapbare leuning van de passagiersstoel leverbaar. Hiermee kan de bestuurder een (werk)tafeltje naast zich creeren. Eveneens optioneel is het Harman/Kardon informatie-, navigatie- en entertainmentsysteem. Dit systeem heeft een TFT-schem (17 cm) met 3D-weergave en werkt ook met stemherkenning. Het bestaat verder uit een 20 GB harddisk (voor muziek en beeld), een USB-aansluiting voor externe muziekbronnen en een voicerecorder (opnames tot 3 minuten mogelijk). Als de Sebring stil staat, is het bovendien mogelijk om DVD's af te spelen met weergave op het centrale display.

Ook op andere punten valt Sebring op. Zo zijn de bekledingstoffen vuilwerend en antistatisch. Ook beschikt hij over een bijzondere bekerhouder. Deze is verlicht en heeft zowel een koel- als een verwarmingsfunctie. Door middel van een schakelaar kan de bestuurder kiezen of hij zijn cola koel (tot 2 graden) of zijn koffie heet (tot 60 graden Celcius) houdt.

De deuren hebben mede dankzij de geintegreerde veiligheidsbalken een zeer sterke structuur. Bovendien worden de inzittenden indien nodig beschermd door multistage frontairbags, gordijnbags en sidebags (in de voorstoelen). Tijdens het rijden zorgen ESP inclusief Brake Assist, ABS en Traction Contol voor stabiliteit en veiligheid. Zodra de motor van de nieuwe Sebring wordt gestart, worden ook de koplampen ontstoken voor extra zichtbaarheid. Verder dragen de automatisch dimmende binnenspiegel, een waarschuwingssysteem voor de bandenspanning en Belt Alert (visuele en akoestische waarschuwingssignalen bij het niet dragen van de gordel) bij aan een zo veilig mogelijke verkeersdeelname. Alle nieuwe Sebring-modellen zijn standaard uitgerust met een snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging. Het basismodel beschikt over 16-inch wielen. Voor de andere modellen zijn 17- of 18-inch wielen standaard of optioneel

Chrysler Sebring

Eind dit jaar gaat de nieuwe Sebring in productie in de compleet vernieuwde fabriek in Sterling Heights (Michigan). De World Engine-motoren worden geleverd door de Global Engine Manufacturing Assembly (GEMA) in Dundee (Michigan). In maart 2007 komt de nieuwe Chrysler Sebring op de Nederlandse markt. Vanaf de introductie zijn alle vier motoriseringen beschikbaar. De uitvoeringsspecificaties voor de Nederlandse markt zijn echter nog niet vastgesteld en dat geldt (dus) ook voor de prijsstelling.

IkWilVanMijnAutoAf
Nieuwe Chrysler Sebring vanaf aprilNieuwe Chrysler Sebring vanaf april
26 februari 2007
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum