29 november 2006
 

Chrysler Sebring Cabrio

Chrysler toont nieuwe Sebring Convertible

Autozine
29 november 2006 | Op de Los Angeles Auto Show (1-10 december) presenteert Chrysler de nieuwe Sebring Convertible. Het unieke van deze open auto zit hem in het feit dat hij leverbaar is met keus uit een elektrisch bediende softtop of met een dito stalen cabriodak. De nieuwe Sebring Convertible ruimte voor zowel passagiers als bagage en daarbij is het de eerste open auto van Chrysler die leverbaar wordt met een dieselmotor.
IkWilVanMijnAutoAf

De nieuwe Sebring Convertible, die in het 3e kwartaal van 2007 de markt komt, werpt zijn schaduw al een tijdje vooruit. De vraag die in de media telkens weer naar voren kwam, was deze: heeft hij een softtop of een hard cabriodak? Het verrassende antwoord van Chrysler: beide. Dat wil zeggen: de Sebring Convertible is leverbaar met een softtop, maar ook met een stalen cabriodak.

Chrysler Sebring Cabrio

Al op het eerste gezicht is duidelijk dat deze nieuwe Convertible is gebaseerd op de Sebring sedan. Afgezien van het dak, zijn er echter meer verschillen. Vergeleken met de sedan is de open Sebring namelijk ruim 7,5 centimeter langer. Dit zorgt voor een gestrekte lijn en het komt ook de kofferinhoud ten goede. Met het dak open is er in de bagageruimte al plaats voor twee golftassen. Met gesloten dak kunnen zelfs vier sets mee.

Zowel de softtop als het stalen cabriodak wordt elektrisch bediend door middel van een knop op de middenconsole of via de afstandsbediening. De openings- en sluitingsceremonie van de softtop duurt 24 seconden; het stalen cabriodak heeft daarvoor 29 seconden nodig. Zowel bij het openen als bij het sluiten van het dak, gaan de zijruiten automatisch een centimeter naar beneden om de hele operatie te vergemakkelijken. De Sebring Convertible is leverbaar met een opvouwbaar windscherm, dat in de aero-akoestische windtunnel van Chrysler is ontwikkeld. Dit scherm houdt de inzittenden letterlijk uit de wind en turbulentie. Daarbij zorgt het voor een indrukwekkende vermindering van het interieurgeluid: met open dak en de ramen naar boven bedraagt de winst maximaal 12 decibel.

Het interieur van de nieuwe Sebring Convertible is ruimer dan dat van zijn in dat opzicht veelgeprezen voorganger. De zitpositie in het nieuwe model is relatief hoog en dat draagt bij aan een prima overzicht. Het interieur van de Convertible lijkt uiteraard veel op dat van de sedan, maar het is wel aangepast aan het open karakter van de auto. Zo is het handschoenenkastje afsluitbaar en dat is handig als de auto open wordt geparkeerd. Het interieur van de Convertible is in twee kleuren uitgevoerd. Voor de bekleding is er keus uit onder andere leer en vuil- en geurwerende stoffen.

Chrysler Sebring Cabrio

Er zijn vier motoren beschikbaar voor de Sebring Convertible. Het programma begint met de 2,4-liter viercilinder World Engine (173 pk), vervolgens is er de 2.7 V6 met 189 pk en de 3.5 V6 met 235 pk. Voor het eerst is de Sebring Convertible ook leverbaar met een dieselmotor. Deze heeft directe inspuiting en levert een vermogen van circa 140 pk. Op het gebied van transmissies zijn er diverse mogelijkheden waaronder een handgeschakelde zesbak en een zestraps automaat. Welke motor-transmissiecombinaties medio 2007 naar hier komen, is nog niet bekend. Ook de uitvoeringsspecificaties en prijzen worden later bekend gemaakt.

KwikFit
Chrysler Sebring cabrio nu in NederlandChrysler Sebring cabrio nu in Nederland
12 december 2007
 

Info

Techniek

Prijs

Forum