12 december 2007
 

Chrysler Sebring Convertible

Chrysler Sebring Convertible voor de Kerst bij de dealer

Autozine
12 december 2007 | De Chrysler Sebring Convertible staat nog voor de kerst bij de Nederlandse dealers. Er is keuze uit een versie met een elektrisch bediende softtop en een uitvoering met een hardtop, die eveneens volautomatisch neerklapbaar is. De Sebring Convertible is er met een tweeliter turbodieselmotor met directe inspuiting of met een 2,7-liter V6 benzinemotor. De V6 wordt standaard geleverd met een nieuwe zestraps automatische transmissie.
IkWilVanMijnAutoAf

Wat de nieuwe Chrysler Sebring bijzonder maakt, is de keus uit een softtop en een hardtop. In beide gevallen opent het dak volautomatisch na een druk op de knop. Met het dak neergeklapt is de open-air-ervaring van beide versies identiek. De uiteindelijke keuze is een kwestie van voorkeur: de versie met softtop zal vooral de liefhebbers van klassieke Convertibles aanspreken terwijl de Sebring met hardtop er is voor degenen die ook het originele coupé-gevoel willen beleven.

Chrysler Sebring Cabrio

Vergleken met de Sebring sedan die als basis dient, is de nieuwe Convertible ruim 7,5 centimeter langer. De extra lengte draagt bij aan de gestrekte lijnvoering en komt de kofferinhoud ten goede. Bij de versie met hardtop is er met het dak neergeklapt al plaats voor twee golftassen in de bagageruimte. Met gesloten dak kunnen zelfs vier sets mee. Bij de versie met softtop heeft het neerklappen van het dak geen invloed op de kofferruimte. Vergeleken met de voorganger is de buigstijfheid met een factor 1,5 en de torsiestijfheid met een factor 2,5 toegenomen.

In Nederland is de Sebring Convertibele leverbaar met een benzine- of een dieselmotor. De 2,7-liter V6 levert een vermogen van 189 pk en is standaard gekoppeld aan een nieuwe zestraps automaat, die ook handmatig te schakelen is. Voor het eerst is de open Sebring ook leverbaar met een dieselmotor. De 2.0 CRD met directe inspuiting levert een vermogen van 140 pk / 310 Nm. De Sebring Convertible 2.0 CRD wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De Sebring Convertible is er als Touring en als Limited. Beide uitrustingsniveaus zijn beschikbaar voor zowel de benzine- als de dieselmotor. De Touring beschikt onder andere over elektrische bediening van dak en ramen, een volautomatische airconditioning en lichtmetalen velgen. Bij de Limited ligt het accent meer op luxe door bijvoorbeeld standaard leren bekleding, een windscherm en een koplampreinigingssysteem. Als optie is het MyGIG multimedia Infotainment System met 20 GB harddisk en Bluetooth handsfreefunctie voor de telefoon beschikbaar.

De Sebring Convertible is er als 2.0 CRD Touring vanaf € 39.000 en de 2.7 V6 Touring met standaard automaat staat in de prijslijst voor € 41.995. De 2.0 CRD Limited staat genoteerd voor € 43.400 en de 2.7 V6 Limited voor € 45.495. Al deze prijzen gelden voor de versie met softtop. De meerprijs voor de elektrisch te bedienen hardtop bedraagt € 3.200.

Chrysler toont nieuwe Sebring CabrioChrysler toont nieuwe Sebring Cabrio
29 november 2006
 

Info

Techniek

Prijs

Forum