23 april 2003
Chrysler 300C
Nieuws

Chrysler 300C

Chrysler onthult 300c prototype

23 april 2003 - De Chrysler Group heeft vorige week tijdens de Auto Show van New York de Chrysler 300C Concept gepresenteerd; een eigentijdse interpretatie van de klassieke Amerikaanse automobiel. De 300C heeft een voor Chrysler geheel nieuwe vorm, gebaseerd op de nieuwe generatie achterwielaandrijving waarmee toekomstige modellen van Chrysler uitgerust worden.

Op zoek naar een Chrysler 300C 5.7i V8 Autostick?
Nederland Mobiel heeft er 37 vanaf € 2.850,-

Chrysler 300C 5.7i V8 Autostick

Bijna vijftig jaar geleden introduceerde Chrysler de "letter series", een traditie die nu met de 300C wederom wordt voortgezet. Het studiemodel heeft klassieke proporties een lange motorkap en een kort kofferdeksel. Het profiel wordt gecompleteerd door 20 inch wielen. "In de Chrysler 300C zie je de nieuwe designrichting die we de komende jaren gaan varen", aldus Dieter Zetsche, CEO van de Chrysler Group. "Hoewel de auto nog in de conceptfase verkeert, is het een duidelijke vingerwijzing voor de eerste sedan van de nieuwe generatie achterwielaangedreven voertuigen, die in 2004 hun debuut maken. De Chrysler 300C combineert vorm en rijgeigenschappen zodanig dat Chrysler zijn positie in het topsegment van de markt zal verstevigen".

Chrysler 300C

Met de Chrysler 300C keert nog een ander icoon terug op het toneel. Het studiemodel is voorzien van een 5.7 liter HEMI® V8-motor, een moderne versie van de motor die de letter series- modellen in de jaren vijftig van vermogen voorzag. De geheel nieuw ontworpen motor zou een groot vermogen met hedendaagse verbruikscijfers combineren. Het motorvermogen wordt via een elektronisch bediende, vijftraps automatische transmissie met AutoStick overgebracht op de achterwielen.

XLLease