17 april 2013
Chevrolet Trax

Chevrolet Trax

Chevrolet Trax nu in Nederland leverbaar

Autozine
17 april 2013 | 78 jaar na de introductie van de allereerste Chevrolet SUV, de Caryall Suburban, lanceert Chevrolet zijn eerste auto in het segment van de kleine SUV: de Trax. Met een lengte van 4,2 meter, een breedte van 1,7 meter en een hoogte van 1,6 meter hoort het nieuwste model in het SUV-B segment thuis. Een dubbele grille met de iconische Chevrolet bowtie, forse wielkasten en gespierde achterpartij, een naar achteren neerwaartse daklijn die doorloopt in de geïntegreerde spoiler, zijn belangrijke stijlvormen die het uiterlijk van de Trax bepalen.

Op zoek naar een Chevrolet Trax?
bynco heeft er 1 vanaf € 11.094,-

Chevrolet Trax

De motorenreeks bestaat uit een 1.4-liter turbobenzinemotor, een 1.6-liter benzinemotor en een 1.7-liter turbodieselmotor. Alle handgeschakelde varianten hebben een Start/Stop functionaliteit. De 1.7-liter turbodiesel wordt ook aangeboden met een automatische zesversnellingsbak.

Chevrolet Trax

Gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak levert de 1.4-liter 140 pk (103 kW) en een maximum koppel van 200 Nm terwijl de 1.7-liter turbodiesel een vermogen afgeeft van 130 pk (96 kW), en een maximum koppel heeft van 300 Nm.

De 1.7-liter turbodiesel motor is de zuinigste van de drie en verbruikt 4,5 liter/100 km wanneer hij is voorzien van een handgeschakelde transmissie (tweewielaandrijving), terwijl de brandstofconsumptie van de 1.4-liter turbo met de handgeschakelde transmissie een gemiddeld verbruik heeft van 6,5 liter. De CO2-emissie bedraagt respectievelijk 120 tot 149 g/km. Het AWD-systeem is beschikbaar op varianten met de 1.4-liter turbobenzinemotor.

Voor het geval dat de auto onverhoopt over de kop mocht slaan zorgt de constructie ervoor dat vier maal het eigen gewicht geabsorbeerd kan worden. De Trax is met een uitgebreide reeks controlesystemen uitgerust zoals Hill Start Assist en Hill Descent Control. Tot de andere standaardvoorzieningen behoren Electronic Stability Control, Traction Control, vierkanaals Anti-Lock Brakes (ABS) met Electronic Brake Force Distribution, Hydraulic Brake Fade Assist en roll-over bescherming.

Zes airbags, ISOFX verankeringssystemen voor kinderzitjes, driepunts veiligheidsgordels op alle vijf zitplaatsen en wegklapbare pedalen maken onderdeel uit van de standaard veiligheidsvoorzieningen van de Trax.

Er is een keuze uit maximaal acht stoelconfiguraties en de zitrij achter heeft een 220V aansluiting die kan worden gebruikt voor het zonder adapter opladen van laptops en andere elektronische apparatuur. Daarbij kan de uitgebreid worden naar maximaal 1.370 liter bagageruimte; ook is er ruimte onder de laadvloer. Naast de 60/40 deelbare achterbank hebben de luxueuzere uitvoeringen van de Trax een voorste passagiersstoel die volledig plat kan worden neergeklapt, waardoor objecten tot een lengte van 2.3 meter lengte vervoerd kunnen worden.

Er zijn vele opbergmogelijkheden zoals een bak onder de voorstoelen, twee dashboardkastjes, met een USB aansluiting en apparaten die de connectiviteit verzorgen voor iPods, smart phones en andere elektronische apparaten. Flesjes kunnen worden geplaatst in de bekerhouders in de middenconsole, de armsteun achter en speciale ruimtes in de portieren.

Chevrolet Trax

Er zijn drie kleurencombinaties beschikbaar voor het interieur: volledig Jet Black of Jet Black met Medium Titanium of Brownstone-gekleurde stoelen. Afhankelijk van de specificatie is de stoelbekleding gemaakt van stof, stof/kunstleder of volledig kunstleder.

De Chevrolet MyLink technologie behoort op de LT en LT+ uitvoeringen tot de standaarduitrusting van de Trax. Het stelt zijn gebruikers in de gelegenheid informatie van hun mobiele telefoon te projecteren op een 7-inch touch screen met hoge resolutie. De Chevrolet MyLink technologie geeft op een gemakkelijke manier toegang tot telefoonboeken, persoonlijke playlists, foto's (via USB stick of iPhone) en video's (via USB of Aux-in), en andere opgeslagen media en data.

Bovendien maakt de Chevrolet MyLink technologie het manoeuvreren in beperkte ruimtes aanzienlijk gemakkelijker dankzij de standaard achteruitrijcamera, die iedere Trax LT en LT+ standaard aan boord heeft.

De Trax LS wordt leverbaar vanaf € 21.995,- incl. BTW/BPM en staat nu bij de Nederlandse Chevrolet-dealers. De Trax wordt leverbaar in drie uitrustingsniveaus: LS, LT (vanaf € 24.195,-) en LTZ (vanaf € 29.145,-).

Chevrolet Trax 1.4T nu ook met 2wdChevrolet Trax 1.4T nu ook met 2wd
25 oktober 2013
5 EuroNCAP sterren voor Chevrolet Trax5 EuroNCAP sterren voor Chevrolet Trax
29 mei 2013
Chevrolet maakt prijzen Trax bekendChevrolet maakt prijzen Trax bekend
1 maart 2013
Productie Chevrolet Trax begonnenProductie Chevrolet Trax begonnen
17 december 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum