29 mei 2013
Chevrolet Trax

Chevrolet Trax

5 EuroNCAP sterren voor Chevrolet Trax

Autozine
29 mei 2013 | Chevrolet's compacte SUV, de Trax, is beloond met de maximale score van vijf sterren door de onafhankelijke consumentenorganisatie European New Car Assessment Program (Euro NCAP). De Chevrolet Trax is na de Aveo, Volt, Cruze, Orlando, Malibu en Captiva het zevende model van Chevrolet dat de maximale Euro NCAP-score op het gebied van botsveiligheid heeft behaald.

Op zoek naar een Chevrolet Trax?
bynco heeft er 1 vanaf € 11.094,-

Chevrolet Trax

Ondanks het feit dat de Trax volgens de nieuwe, nog strengere 2013 Euro NCAP-richtlijnen werd getest, bewees hij tot de veiligste auto's in dit segment te behoren.

Chevrolet Trax

De Euro NCAP-resultaten tonen aan dat de Chevrolet Trax in de Adult Occupant categorie een uitstekende score van 94 procent scoorde. Daarnaast behaalde de Trax maximale punten bij een aanrijding van opzij, waarbij inzittenden voor alle lichaamsgebieden goede bescherming wordt geboden.

Prima scores werden tevens geboekt bij een frontale aanrijding, terwijl de Trax ook bij een aanrijding van achteren goede bescherming biedt tegen een whiplash dankzij de verstelbare stoelen en hoofdsteunen. In de Child Occupant categorie noteerde de Trax eveneens uitstekende resultaten bij een aanrijding van opzij en voor het plaatsen van een kinderzitje.

Met het oog op voetgangerveiligheid gaf Euro NCAP aan dat de bumper van de Trax op alle fronten goede bescherming biedt aan voetgangers, resulterend in een maximale score. In de Safety Assist categorie voldeed de standaard veiligheidsuitrusting van de Trax – met ondermeer ESP en snelheidsbegrenzing assistentie – aan de testvereisten van Euro NCAP.

De door Euro NCAP geteste auto was een voorwielaangedreven Chevrolet Trax LT, uitgerust met een 96 kW (130 pk) sterke 1.7-liter dieselmotor.

AutoCoach
Chevrolet Trax 1.4T nu ook met 2wdChevrolet Trax 1.4T nu ook met 2wd
25 oktober 2013
Chevrolet Trax nu in Nederland leverbaarChevrolet Trax nu in Nederland leverbaar
17 april 2013
Chevrolet maakt prijzen Trax bekendChevrolet maakt prijzen Trax bekend
1 maart 2013
Productie Chevrolet Trax begonnenProductie Chevrolet Trax begonnen
17 december 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum