24 februari 2011
 

Chevrolet Cruze

Wereldpremiere van Chevrolet Cruze hatchback in Geneve

Autozine
24 februari 2011 | De Cruze zal zijn aanbod dit jaar verder versterken wanneer de nieuwe hatchbackversie in het voorjaar leverbaar wordt. Het serieproductiemodel beleeft zijn wereldpremière tijdens de 81e internationale Geneva Motor Show, van 3 tot en met 11 maart. Een 'show car' van de compacte Chevrolet werd vorig jaar september tijdens de Paris Motor Show getoond en genoot direct grote belangstelling.
 

De introductie van de nieuwe Cruze hatchback is van groot belang in Europa, zoals Wayne Brannon, president en managing director van Chevrolet Europe, uitlegt. "Hatchbacks spelen een belangrijke rol in veel markten. Het gehele segment van compacte auto's in Europa maakt voor een kwart deel uit van de totale markt, waarbij hatchbacks 65% van dat volume voor hun rekening nemen".

Chevrolet

De bagageruimte van de Cruze hatchback bedraagt bijna 400 liter en de achterbank is in een verhouding van 60/40 deelbaar. De nieuwe Chevrolet Cruze 5-deurs hatchback zal medio 2011 op de markt komen in Europa. De catalogusprijzen zullen over enige tijd bekend worden gemaakt.