28 november 2014
 

Chevrolet Z06

Chevrolet Corvette Z06 kost 155.200 euro

Autozine
28 november 2014 | Chevrolet maakt de prijs van de Corvette Z06 bekend. De Z06 coupé zal worden aangeboden tegen een geadviseerde catalogusprijs van 155.200 euroterwijl het convertible model een vanafprijs heeft van 160.300 euro. De Z06 kan vanaf vandaag bij de Europese Corvette-dealers worden besteld, terwijl met de afleveringen in het voorjaar van 2015 zal worden begonnen.
247autoverkopen
 

Ervaringen, opgedaan met het Corvette Racing-programma, zijn direct toegepast voor de productieversie van de Corvette. Het optionele Z07 Performance Package zorgt ervoor dat met de Z06 op circuits kan worden gereden. Het Z07 Performance Package kost €16.780,- en bestaat uit carbon keramische remmen van Brembo, die de remprestaties zouden verbeteren en bijdragen aan een betere handling door een lager, onafgeveerd gewicht. Het pakket heeft verstelbare aerodynamische carrosseriedelen vóór en achter voor extra aerodynamische downforce en Michelin Pilot Super Sport Cup banden voor een betere grip.

Chevrolet

De Z06 treedt in 2015 toe tot de Corvette-modelreeks met een sterk aluminium frame, een Aero-pakket dat ontworpen is om een optimale, prestatie bevorderende downforce te genereren en met een volledig nieuwe 6.2-liter V-8 motor die een vermogen heeft van 485 kW en een koppel van 881 Nm.

Om een juiste balans te vinden tussen prestaties en efficiency beschikt de Z06 over de drie technologieën die eerder werden geïntroduceerd bij de Corvette Stingray: directe injectie, Active Fuel Management (cilinder de-activatie) en voortdurend variabele kleptiming, gecombineerd met een nieuwe supercharger.

Daarnaast beschikt de nieuwe Corvette over derde-generatie Magnetic Selective Ride Control schokdempers en kunnen met de Driver Mode Selector afgesteld worden voor rijcomfort of maximale prestaties op het circuit. Bestuurders kunnen, zonder dat zij hun ogen van de weg moeten halen, de prestaties van de Z06 monitoren via een standaard kleuren head-up display die informatie geeft waaronder een G-meter in de Track mode. De Z06 biedt ook de "Performance Data Recorder" (PDR) die gebruikers in staat stelt van hun rijervaring op het circuit een high-definition video op te nemen, met telemetrie aanvullingen.