31 januari 2014
 

Chevrolet Corvette Stingray

Nieuwe Chevrolet Corvette Stingray nu in Nederland

Autozine
31 januari 2014 | Tom Coronel, met een Chevrolet Cruze dit jaar uitkomend in het Wereld Toerwagen Kampioenschap (WTCC), en Miss Montreal hebben gisteravond voor Nederland de nieuwe Corvette Stingray onthuld. De Amerikaanse sportwagen is nu leverbaar in ons land.
UnitedConsumers
 

De Corvette Stingray is het meest krachtige Corvette standaardmodel ooit. De 6.2-liter LT1 V8-motor levert een motorvermogen van 343 kW (466 pk) en een koppel van 630 Nm bij 4.600 tpm. Het is ook het eerste standaard Corvette-model ooit dat in net iets meer dan 4 seconden van 0 tot 100 km/u accelereert.

Chevrolet

De volledig nieuwe Corvette Stingray deelt slechts twee onderdelen met de voorgaande generatie Corvette. Hij beschikt over een volledig nieuwe structuur en een nieuw chassis, een nieuwe aandrijflijn en nieuwe technologieën, evenals een volledig nieuw ontwerp voor het interieur en het exterieur.

Enkele belangrijke kenmerken van de nieuwe Corvette Stingray zijn:

  • Geavanceerde technologie├źn, waaronder de Drive Mode Selector met vijf instellingen voor 12 functionaliteiten en een nieuwe zevenversnellingsbak met Active Rev Matching die zorgt voor de juiste versnelling bij het juiste toerental voor optimale gangwissels
  • Een volledig nieuwe 6.2-liter LT1 V-8 motor die technologie├źn combineert zoals directe injectie, Active Fuel Management, continue variabele kleptiming en een geavanceerd verbrandingssysteem voor meer vermogen en een lager brandstofverbruik
  • Lichtgewicht materialen waaronder een koolstofvezel motorkap en dakpaneel dat kan worden verwijderd, kunststof spatschermen, deuren en achterschermen, koolstofvezel onderkant van het koetswerk.
  • Een nieuw aluminium frame dat ervoor zorgt dat het gewicht naar achteren wordt verplaatst voor een optimale 50/50 gewichtsverdeling resulterend in een gunstige gewicht/pk verdeling

Chevrolet's nieuwste sportwagen is nu gearriveerd in de showroom van Nefkens. "En te bestellen", voegt Adriaan de Vries, Algemeen Directeur van Corvette-dealer Nefkens toe: "De Corvette Stingray is dankzij een intensief testprogramma in Europa volledig uitgerust en afgestemd op de wensen en voorkeuren van de consumenten in Europa. Ondermeer door talloze testritten op de Duitse Autobahn, op de fameuze Nürburgring en op kronkelige bergwegen in de Alpen. Hij wordt in Europa standaard geleverd met het uitgebreide Z51 performance pack".

De Corvette Stingray coupé is in Nederland leverbaar vanaf € 124.995,- inclusief BTW/BPM, de prijslijst van de convertible start bij € 127.995,-.