21 augustus 2007
 

Chevrolet

Drie conceptcars bij Chevrolet op IAA

Autozine
21 augustus 2007 | Chevrolet brengt drie conceptcars mee naar de 2007 Frankfurt Motor Show. Het zijn de Beat, Groove en Trax. Bezoekers kunnen op een bijbehorende website voor hun favoriet stemmen.

Chevrolet Beat: het ontwerp van de Beat wekt het gevoel op van een sportieve minicar. De driedeurs hatchback concept car heeft voorwielaandrijving en wordt aangedreven door een 1.2-liter turbocharged benzinemotor met een automatische versnellingsbak.

Chevrolet

Chevrolet Groove: het retro studiemodel met de opbollende wielkasten en de rechtopstaande voorruit ziet er te stoer uit om als "leuk" omschreven te worden. Hij oogt veel lager dan hij in werkelijkheid is, dankzij de korte motorkap en het lange inzittendencompartiment. De voorwielaangedreven Groove heeft een kleine maar economische 1.0-liter dieselmotor.

Chevrolet Trax: deze stadse cross-over conceptauto voelt zich zowel op provinciale weggetjes als in het drukke stadsverkeer prima thuis dankzij een betaalbaar all-wheel-drive systeem. De Trax ziet er uit als een kleine, stoere SUV dankzij een volumineuze voor- en achterkant waarvan de bumper en de spatborden een geheel vormen, een reservewiel achterop en een roofrack. De Trax wordt aangedreven door een 1.0 liter benzinemotor.

De Chevrolet hostesses op de stand verdienen eveneens speciale aandacht. Zij zullen exclusieve kleding dragen die ontworpen en gemaakt is door modestudenten van de Private Modeschule Düsseldorf. Dit project vormde onderdeel van de pan-Europese "Young Creative? Chevrolet!" competitie. Deze wedstrijd voor studenten aan kunstacademies werd in maart 2007 afgetrapt in Genève met acht deelnemende landen uit Europa. "Young? Creative? Chevrolet!" heeft betrekking op vijf artistieke aandachtsgebieden: beeldende kunst, fotografie, video, interieurdesign en mode.

Chevrolet introduceert nieuwe CamaroChevrolet introduceert nieuwe Camaro
17 mei 2015
Chevrolet Corvette Z06 kost 155.200 euroChevrolet Corvette Z06 kost 155.200 euro
28 november 2014
Corvette Z06 modeljaar 2015 levert 650pkCorvette Z06 modeljaar 2015 levert 650pk
16 juni 2014
Chevrolet onthult Corvette Z06 CabrioChevrolet onthult Corvette Z06 Cabrio
16 april 2014
 

Info