16 september 2004
 

Chevrolet

Chevrolet zet wereldwijde groeistrategie voort

Autozine
16 september 2004 | Chevrolet zal haar wereldwijde groeistrategie versterken dankzij de introductie van een nieuwe reeks van kleine, compacte en middenklasse auto's in geheel Europa, te beginnen in januari 2005.
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
 

Vooralsnog zullen die producten voor Europa ontwikkeld worden door GM Daewoo Auto & Technology Company Ltd. (GM DAT) in Zuid-Korea, maar over enige tijd zullen meer modellen geintroduceerd worden die worden gefabriceerd in andere productiefaciliteiten binnen het wereldwijde netwerk van General Motors. Dat geeft de strategie weer van GM om Chevrolet in toenemende mate te positioneren als een betaalbaar instapmerk voor goedontwikkelde markten, en als volumemerk voor markten die in ontwikkeling zijn.

Chevrolet

Chevrolet auto's, die worden gebouwd door GM DAT, worden al verkocht in diverse landen in Centraal- en Oost-Europa, in Noord- en Zuid-Amerika, op verschillende Aziatische markten en in Zuid-Afrika. De verkopen van deze Chevrolets hebben de verwachtingen overtroffen. Momenteel wordt er 1,5 miljard US dollar geinvesteerd in de Zuid-Koreaanse fabrieken en dat onderstreept het vertrouwen van General Motors in de ontwerp-, engineering- en productiecapaciteiten van GM DAT. Tijdens de Parijse Autosalon zal de S3X concept auto een vooruitblik gunnen op mogelijke stijlkenmerken van toekomstige Chevrolet modellen.

De nieuwe Chevrolet Europe organisatie, voortgekomen uit de huidige Europese GM Daewoo infrastructuur, zal verantwoordelijk voor de lancering en de daaropvolgende verkoop van Chevrolet auto's in Europa. Chevrolet zal haar klanten een pan-Europees netwerk aanbieden van ruim 1.800 distributiebedrijven. Bestaande Daewoo klanten zullen kunnen blijven rekenen op dezelfde garantie-voorwaarden. Hun auto's zullen onderhouden worden door de dezelfde dealer- en servicebedrijven die de nieuwe Chevrolets zullen verkopen. De nieuwe organisatie zal haar activiteiten in lijn brengen met de overkoepelende GM Europe Sales, Marketing & Aftersales organisatie.

De huidige modelreeks van in Noord-Amerika geproduceerde Chevrolets zal in alle EU-landen op de markt blijven, evenals in Noorwegen en Zwitserland. De distributie van de Chevrolet Trailblazer, Trans Sport en Tahoe zal de eigen verantwoording blijven van GM's partner, de Kroymans Corporation, gevestigd in Nederland.