16 augustus 2011
 

Chevrolet

Chevrolet toont Miray en Colorado Rally

16 augustus 2011 | Chevrolet onthult Miray en de Colorado Rally conceptcar tijdens de IAA in Frankfurt. Waar de krachtige Chevrolet Rally conceptcar een voorproefje is van de volgende generatie van deze midsize pick-up-truck, is de futuristisch ogende Chevrolet Miray een combinatie van een op een straaljager gebaseerd uiterlijk met een hybride aandrijflijn.

Gemonteerd bovenop een AWD-chassis straalt de dubbele cabine van de Colorado Rally conceptcar (die voor het eerst te zien was tijdens de Buenos Aires International Auto Show) met iedere vierkante centimeter van zijn plaatwerk kracht uit. Gericht op een maximale authenticiteit en ontworpen met de rallysport in het achterhoofd.

Met zijn brede postuur, 18 inch lichtmetalen velgen met terreinbanden, in hoogte verstelbare wielophanging (tot 50 mm) en Fox Racing Shox-schokdempers (veerweg 140 mm), belooft de tweede showversie van de Colorado midsize pick-up duurzaamheid en prestaties. De eerste Colorado show-truck was in april dit jaar te zien op de Bangkok Motor Show.

Chevrolet

In het interieur hebben de ontwerpers zich gefocused op ergonomie, veiligheid en functionaliteit. Donkergrijs domineert in het interieur en vormt een contrast met de zilverkleurige rolkooi en andere metalen details. De inzittenden zitten in met neopreen beklede stoelen met oranje stiksel, terwijl de bovenzijde van het dashboard is afgewerkt met geruwd leder.

Geïntroduceerd op de Seoul Motor Show in maart van dit jaar biedt de Chevrolet Miray conceptcar een verfrissende kijk op sommige specifieke Chevrolet-designkenmerken en doet hij tegelijkertijd recht aan het verleden van Chevrolet voor wat betreft de productie van sportwagens. De Miray wordt aangedreven door twee voorin gemonteerde, batterijgevoede 15 kW elektromotoren voor een snelle acceleratie zonder uitstoot van schadelijke stoffen tijdens het rijden in stadsverkeer.

Klein en open als de 1963 Monza SS en licht en vastberaden als de 1962 Corvair Super Spyder, heeft de Miray een aerodynamische romp die doet denken aan een moderne straaljager. De dubbele grille wordt geflankeerd door LED-koplampen met nieuwe, karakteristieke dagrijlichten. De voor- en achterspatborden doen denken aan de Chevrolet Corvettes uit het verleden en benadrukken het sportieve karakter van deze conceptcar. Koolstofvezel spoilers op de hoeken helpen bij het controleren van de down force en de luchtstroom. Van bovenaf gezien heeft de cabine een unieke, diamantvormige vorm.

Chevrolet

Het "mid-electric"-aandrijfsysteem van de Miray, dat zich voornamelijk achter en onder de bestuurder bevindt, is ontworpen voor maximale prestaties en een minimaal brandstofverbruik. De twee voorin gemonteerde 15 kW elektromotoren worden gevoed door een 1,6 kW lithium-ionbatterij die wordt opgeladen door de energie van het regeneratieve remsysteem. Er kan worden gekozen tussen voorwielaandrijving en achterwielaandrijving. Een 1,5 liter viercilinder turbomotor achter de cockpit zorgt samen met de elektromotoren voor sportieve prestaties.

Chevrolet Chevrolet
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via