20 december 2005
 

Chevrolet T2X

Chevrolet T2X concept car in Brussel

Autozine
20 december 2005 | Tijdens het aanstaande Salon van Brussel (10 - 22 januari 2006) maakt de Chevrolet T2X concept car voor het eerst zijn opwachting in Europa. De Chevrolet T2X geeft blijk van de toekomstige designrichting van GM Daewoo Auto & Technology (GM Daewoo), het moederbedrijf van Chevrolet Europe. De T2X combineert de kenmerken van een compacte Sports Utility Vehicle met het aantrekkelijke design van een sportcoupé.
 

Eerder dit jaar werd de T2X concept car tijdens de Seoel Motor Show in Korea voor het eerst aan de wereld getoond. "Dit opvallende ontwerp verwoordt onze bedrijfsfilosofie 'Driving Innovation'", verklaart Pieter Stokman, Manager Public Relations van Chevrolet Nederland. "Tevens geeft het geeft blijk van de capaciteiten van ons designteam. De T2X biedt een enorm potentieel en het is niet ondenkbeeldig dat een zeer nauw aan de T2X gerelateerde auto in de nabije toekomst in productie zal gaan".

Chevrolet

De T2X is gebaseerd op het platform van de Chevrolet S3X showauto die op zijn beurt als basis dient voor de nieuwe Chevrolet Captiva. De T2X heeft een gedurfd en gespierd front met prismavormige koplampen. Het strakke maar sierlijke uiterlijk wordt gekenmerkt door een dynamisch lijn aan de zijkant die naar achteren toe omhoog oploopt. Dankzij een wielbasis van 2.707 mm, sportief uitgebouwde wielkasten voor en 20 inch wielen die buiten de carrosserie van de concept car uitsteken, ziet de T2X er zeer atletisch uit. Het uiterlijke ontwerp wordt afgerond door een verwijderbaar glazen dakpaneel.

In het interieur van de Chevrolet T2X is een mix van blauwe stoffen en oranje accenten te vinden die zorgt voor een moderne en strakke uitstraling, geheel in harmonie met het exterieur.

Chevrolet